SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг сноуборд новини : Сани Жекова: Сега съм по-силна от всякога - 30 Ноември 2017 - 15:40

Най-добрата ни сноубордистка при жените Александра Жекова разкри, че тази година се намира в най-добрата форма от всички сезони в кариерата си. Сани не пожела да се обвърже с конкретни резултати, но открехна малко вратичката, заявявайки по време на днешната пресконференция, че си е поставила много амбициозни и високи цели, които се надява да осъществи по време на сезона.

„Не минах метър от дребни травми по време на подготовката си за новия сезон. Сега обаче мога да кажа, че съм на 100%, най-добре физически подготвена от всички години до сега и гледам напред към предстоящите си стартове”, заяви Жекова пред Novsport.com.

На въпрос какви са очакванията й за олимпиадата и смята ли, че ще се представи по-добре от предишните й участия с оглед на по-доброто си физическо състояние в момента, Сани отговори:
 
„Все още нямам способности да предсказвам бъдещето. Наистина положих много усилия в последните 2 години, най-напред да се възстановя от две много сериозни травми, които получих непосредствено след последната ми победа за Световната купа.
 
Мисля, че това беше един доста дълъг път и аз научих много, така че тази година се чувствам много по-добре от когато и да било. Дали обаче обстоятелствата ще се стекат по най-добрия начин на олимпиадата, не зависи само и единствено за мен.
 
Каквото е в моите способности, аз ще се постарая да го свърша максимално добре, защото съм подготвила за това, което ми предстои.
 
Не искам да се обвързвам с резултати. Аз съм си поставила лични цели, които са много амбициозни и високи, както винаги. Мисля, че най-накрая успях да балансирам нещата и ако успея да запазя доброто си здравословно състояния, в което съм в момента, мисля че мога да се върна пак, където бях”, обясни сноубордистката.
 
Жекова допълни още, че до олимпиадата смята да участва в 6 старта за Световната купа.

Ани Стоилкова
NovSport.com
30 ноември 2017 13:15

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL