SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг сноуборд новини : Радо Янков пред NOVSPORT: По-добре е да има големи очаквания към теб, отколкото никакви - 30 Ноември 2017 - 15:40

Носителят на голямата Световна купа в сноуборда за 2016 година и на малката Световна купа в паралелния гигантски слалом за 2017 година Радослав Янков се чувства по-уверен в себе си преди олимпийските игри в Пьончан 2018, разкри самият той.

"Сега се чувствам по-уверен, по-сигурен в себе си. Отивам с друга нагласа на вторите си олимпийски игри. Преди ми беше трудно взимането на квота, докато сега нещата са други. Надявам се да съм здрав през сезона, за да покажа потенциала си.

Разбира се, сега напрежението ще бъде по-голямо заради високите очаквания към мен. Това според мен е нормално и смятам, че е по-добре да си в такава ситуация, отколкото да няма очаквания към теб. Аз самият не обичам да правя прогнози. Искам само да се опазя здрав през целия сезон”, заяви на пресконференция днес Янков.

Сноубордистът заяви, че подготовката му е преминала добре и той се чувства готов за новия сезон.

„Подготовка премина много добре, отлично. Здрав съм. Приоритет за мен този сезон са олимпийските игри и Световната купа в Банско. Ако не ме лъже паметта, до Пьончан по план имам 11 състезания. През декември са 3 старта и 8 са през януари – всяка седмица по 2 състезания. Последна е купата в Банско.

Това, което искам и ще се опитам да направя е да събера всичките си сили – и физически, и психически и да карам така, както го правя на тренировка. Ако успея да постигна това до голяма степен, тогава ще се разбере какви са възможностите ми и къде се намирам спрямо другите състезатели”, каза още Янков.

„Свърших по-голям обем работа от всичките ми сезони до сега, но това беше необходимо не само заради олимпийския сезон, но и заради многото стартове, които ми предстоят – около 15 състезания.

Напрежението тази година от една страна е по-малко, може би по-трудно ми беше миналия сезон, когато трябваше да се утвърдя като лидер и да докажа първо на себе си, а след това и на другите, че успехите ми не са били случайни. От друга страна обаче са олимпийските игри, което е най-важното състезание за всеки спортист.

Там реално аз имам един шанс, едно състезание, една дисциплина и както се казва, макар и да не е хубаво така да се настройвам, но нямам право на грешка в Пьончан. Знаете, че в сноуборда можеш да се провалиш за стотна от секундата или да спечелиш за толкова, което създава допълнително напрежение, но така ще е за всички.

Надявам се в края на февруари, за игрите, да съм в най-добрата си форма. Макар че не само формата е решаваща в нашия спорт, защото може трасето да не ти пасне или пък снега и за това ако се провалиш, това не зависи само от теб”, завърши Радо Янков.

Първият старт на най-добрия ни сноубордист за новия сезон в Световната купа ще бъде на 14 декември в Кареца (Италия).

Ани Стоилкова
NovSport.com
30 ноември 2017 15:54

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL