SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Тина Вайратер спечели суперГ-то в Лейк Луис - 03 Декември 2017 - 22:18

АЛПИЙСКИ СКИ. Тина Вайратер от Лихтенщайн триумфира в първия за сезона супергигантски слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се състоя в Лейк Луис (Канада).

Световната вицешампионка беше най-бърза по трасето и финишира с време 1:18.52 минути, за да запише осма победа в кариерата си. Вайратер спечели малката Световна купа в дисциплината за миналия сезон, а днес продължи доброто си представяне в Лейк Луис, след като преди два дни тя завърши втора в спускането в канадския курорт.

Носителката на големия Кристален глобус за 2016 година Лара Гут от Швейцария се нареди втора на 11 стотни от секундата, а действащата световна шампионка Никол Шмидхофер (Австрия) остана трета на 27 стотни.

Защитаващата Световната купа от миналия сезон Микаела Шифрин (САЩ) се нареди пета на 84 стотни от секундата, само на стотна зад четвъртата Теса Уорли от Франция, а другата голяма американска звезда Линдзи Вон падна в горната част на трасето и не завърши.

Шифрин води в генералното класиране за сезона с 510 точки, пред завършилата 13-а днес Виктория Ребенсбург (Германия) с 336 точки и Вайратер с 324 точки.

БТА
03 декември 2017

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL