SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Ски сезонът започва, най-много пловдивчани залагат на Пампорово и Чепеларе - 04 Декември 2017 - 16:16

Ски сезонът у нас по традиция започва през декември. Тази година грандиозното начало ще бъде поставено в Пампорово. На 9 декември курортът ще открие сезона със специална програма. Всички посетители ще се радват на DJ, игри и страхотни изненади. Боровец стартира  зимните забавления на 15 декември със състезателни ски и сноуборд програми за деца и възрастни. А на официалното откриване на зимния сезон в Банско ще присъства италианският рекордьор в скоростните ски дисциплини Кристиан Гедина. Въпреки изкушаващите възможности на по-далечните планински дестинации, най-любими за пловдивчани остават Чепеларе и Пампорово. Двата курорта са предпочитани и от организирани туристически групи от чужбина. 

Услугите в сферата на зимните спортове на територията на страната и тази година са разнообразни, но родопските писти държат по-ниски цени.
Както знаем, лифтът е най-използваното съоръжение на  зимния терен. Двупосочен билет за възрастен този сезон е 14 лв., а за дете до 12 г. - 7 лв. Ако желаете лифтът да е на ваше разположение цял ден, вариантът е да си купите карта. Възрастните могат да се възползват от услугата срещу 55 лв., а за децата ще струва 33 лв. Ново предложение в сферата на услугите са семейните лифт карти, които се закупуват за минимум 3 дни. В зависимост от броя членове на семейството картата ще ви излезе около 370 лв.

Ако за първи път ще карате ски или нямате свои собствени принадлежности, препоръчително е да си наемете екипировка. Пълният пакет за 1 ден струва 29 лв. за възрастен и 17 лв. за дете. Включва ски, ски обувки и щеки. 

Желаещите да започнат да практикуват зимни спортовете могат да се възползват от ски и сноуборд училище. Обучението се провежда от лицензиран тренер и включва използване на лифт и екипировка. За 6 учебни часа, разпределени в три дни, обучението ще ви струва 270 лв. Ако и детето ви е изкушено да се качи на ски за първи път, трябва да се подготвите със сума от 160 лв., за сметка на традиционната шейна, която излиза само 10 лв. за ден.

Има и други интересни услуги, които се предлагат в зимните ни курорти. Любителите на още по-екстремни усещания може да пробват алпинизъм  или планинско колоездене. Тези, които искат да се насладят на природните красоти, може да се включат в групи за селски екотуризъм в района на Чепеларе. А в околните села Павелско и Забърдо има прекрасни вили, които предлагат на посетителите уникална гледка от Родопите. По-претенциозните туристи, които държат да се настанят в хотел с екстри, да си приготвят сума от 330 лв. В нея са включени 3 нощувки със закуски в хотел 5 звезди, плюс осигурена карта за лифт.

Други активни курорти през сезона са Мальовица, Добринище, Паничище, Витоша. Каквато и дестинация да изберете, преди да тръгнете, се възползвайте от приложенията на уебкамерите в сайтовете. Там може предварително да проследите състоянието на пистите, лифтовете и влековете. За по-подробна информация може да се свържете и с телефоните на информационните централи.

Автор: Йоана ПОПОВА
вестник Марица
04.12.2017  |  15:00

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL