SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Учредяват Туристически район Рила-Пирин - 06 Декември 2017 - 09:52

По инициатива на кмета на община Банско Георги Икономов в зимния курорт се проведе учредителна среща на Организация за управление на туристически район Рила - Пирин.

Съгласно Закона за туризма, България е разделена на девет района. Целта на подобно райониране е обединяване на усилията и сътрудничеството между общините и неправителствените туристически асоциации в посока формиране на общ регионален туристически продукт и съответно реализиране на обща маркетингова и рекламна стратегия.

На учредителната среща, освен домакинът - община Банско, присъстваха представители на общините Сапарева баня, Гоце Делчев, Костенец, Белица, Петрич, Хаджидимово, Дупница, Кресна, Сандански, Разлог, Гърмeн и Якоруда. Неправителствените организации, станали съучредители на новата организация са Съюзът на туристическия бизнес в Банско, както и СНЦ "Долината на Места".

Очаква се Съюзът на хотелиерите в курорта Боровец също да се присъедини, както и общините Благоевград и Самоков.

Присъствалите взеха решение лицето, което да представлява Учредителния комитет пред Министерството на туризма при внасянето на учредителните документи, да бъде домакинът на срещата - кметът на Банско Георги Икономов. Той ще представлява организацията до нейното официално учредяване. След което Общото й събрание на своето първо заседание ще определи свое ръководство и председател.

Съгласно законовите изисквания седалище ще бъде областния град Благоевград, а първоначално финансиране на тези регионални туристически организации ще подсигури Министерството на финансите като бенефициент по европейски проект в тази сфера, съобщиха от пресцентъра на община Банско.

Редактор: Таня Тодорова
Trip.Dir.bg
6 декември 2017, 09:27

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL