SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг сноуборд новини : Официално откриха Световната купа по сноуборд в Банско 2018 - 27 Януари 2018 - 10:37

Три поредни дни Банско е домакин на последния кръг от Световната купа по сноуборд преди Зимната олимпиада в ПьонгЧанг. В чест на рожденика, Радослав Янков, който нямаше късмет в първия ден от състезанието и отпадна още в квалификациите, домакинът на първенството, кметът на Банско Георги Икономов, му поднесе специалитетът на планинския курорт - бански бут.

Това стана снощи по време на церемонията по официалното откриване на стартовете в Банско. На нея присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Ирена Георгиева, която е зам.-министър на туризма, и Цеко Минев - председател на Българската федерация по ски.

Стартовете на Бъндеришка поляна вчера бяха видяни на живо от над 2000 зрители. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев похвали домакините от Българската федерация по ски и община Банско за отличната организация за Световната купа.

"Благодаря на държавата в лицето на министър Кралев, както и на Българска федерация по ски за чудесната организация, времето също е с нас. Ние отново сме във фокуса на всички световни медии. Ще продължим да работим затова, спортистите и гостите на града да се чувстват добре в Банско, и да отнесат хубави спомени и преживявания оттук. 54 държави предават този спортен форум. Не е нужно да казваме какво е значението на една такава реклама за България и българския спорт", заяви Икономов и допълни, че подобни спортни събития от световна величина показват безмислеността на споровете, които се разразяват в България по отношение изграждането на допълнително инфраструктура за зимни спортове.

Стартовете от първия ден донесоха победа за Естер Ледецка от Чехия, а при мъжете победител стана Джей Джей Андерсън от Канада, който е и най-възрастния участник. Днес ще се проведат състезанията в бордъркроса, където ще участва Александра Жекова. Утре са вторите стартове в паралелния гигантски слалом.

Sportal.bg
27 януари 2018 | 10:32

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL