SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. ски екипировка ревю : СТЕЛКИ SIDAS за ски и сноуборд - 17 Март 2018 - 14:27

ТУНИНГ СТЕЛКИ SIDAS. Удобството по време на ходене и спорт в планината минава през стъпалата. Това е паметна мисъл и през цялото си самостоятелно съществуване човек трябва да отстоява принципа „Да живея значи да стъпвам!”. За това на първо място в екипировката по време на движение са обувките. Удобните обувки са ключът към хубавия живот, но намирането на точните обувки, за ски или сноуборд спорт, в настоящия случай, е основен въпрос, който има безброй отговори и при повечето възможности висока цена. Трябва да е пределно ясно, че хората имат различни и уникални стъпала, като форма, обем и размер, за които дори да се усреднят стойностите на номерацията и вътрешния дизайн е невъзможно да се направят серийно 100% удобни обувки. Дори и да се намери модел ски или борд обувки, които на пръв поглед и опит да са идеални, е твърде вероятно в някаква ситуация при употреба те да предизвикат неудобство.

Основният фактор за един добър ден в планината е липсата на умора и болка в краката по време на ски или сноуборд спорт. Обикновено болката се явява в контактните зони на костите на крака с вътрешната конструкция на ски или сноуборд обувката. Най-често това са пръстите на стъпалата, глезена, петата или пищяла. Макар и неосъзнато болката в известна степен е свързана с анатомичната поддръжка на свода на стъпалото. Ако такава поддържаща структура липсва, то е сигурно, че огромните напрежения върху краката при ски или сноуборд занимания рязко ще влияят на всички свързани кости и тъкани на ходилата и в даден момент ще предизвикват умора със съответната степен болка, а в последствие могат да доведат до възпаления, охлузвания и други видове физически поражения на стъпалата.

За щастие има универсално и икономично решение на тази сложна задача, което представлява изработка и използване на специални анатомични стелки по най-съвременни технологии, приложими във всеки възможен модел ски и сноуборд обувки. Тези стелки лесно и бързо могат да заменят фабрично окомплектованите стелки на всеки сериен чифт ски или сноуборд обувки и да осигурят желаните удобства с подобрени характеристики за контрол на ските и сноуборда.

Приложението на анатомичните стелки при зимен спорт, освен за удобство и отстраняване на умората и болката при ежедневно практикуване на ски и сноуборд, има две много важни предимства. Първо, с прилагането на анатомичните стелки може да се достигне оптимално удобство, като се избегнат скъпоструващите механични интервенции за персонална настройка на ски или сноуборд обувките, така наречения Boot fitting - персонално напасване на ски обувките към стъпалата на спортиста (същевременно стелките могат да са и част от цялостния процес на Boot fitting). И второ, главно предимство на специализираните стелки е, че те са основополагащ елемент за достигане на оптимален контрол при управление на ските или сноуборда със серийни модели обувки.

Специализираните стелки за ски и сноуборд обувки имат усъвършенствана конструкция  и материали, които дават изключително високи качества на основата, върху която стъпва ходилото в обувката и така повишават характеристиките на серийните обувки, като максимално точно и мигновено предават движението от краката на скиора или бордиста към кантовете на ските или сноуборда. Стандартните стелки на повечето ски и сноуборд обувки нямат тези усъвършенствани качества, за това е препоръчително при неудобство и желание за по-висок контрол на управление на ските или сноуборда да се използват специализираните анатомични стелки.

Тук ще разгледаме специализираните анатомични стелки предназначени за ски и сноуборд спорт на водещия френски производител и изобретател SIDAS.

В допълнителна статия ще представим и модели анатомични стелки на SIDAS за спортно ходене и бягане, туризъм, както и за активно ежедневие.


СТЕЛКИ SIDAS ЗА СКИ И СНОУБОРД ОБУВКИ

Специалистите от култовата френска марка за стелки SIDAS са създали собствен научен институт за изобретения и иновации в тази област. Водещите технологии на SIDAS са застъпени в специално проектираните анатомични стелки за ски и сноуборд спорт.

Стелките на SIDAS са разработени основно в две направления - стелки готови за употреба, които са фабрично ергономично отляти и стелки, които се персонализират предварително само за съответния потребител. Първият вид стелки могат да се използват незабавно след покупката с елементарна замяна на оригиналните стелки в обувките, докато вторият вид стелки се нуждаят от подготовка и манипулация за формоване на специален стенд, извършена от професионален експерт в съответен магазин /сервизен център на SIDAS и в присъствието на бъдещия им собственик. Процедурата е лесна и бърза, и може да се види в следващото видео.

Стелките на SIDAS са съвместими с всички произвеждани и продавани марки и модели серийни ски и сноуборд обувки.


ВИДОВЕ стелки за ски и сноуборд обувки SIDAS

WINTER 3FEET® LOW, MID и HIGH

Готовата за употреба зимна серия стелки WINTER3FEET® на SIDAS се произвежда с три модификации в зависимост от височината на свода на стъпалото на скиора или сноубордиста, за когото са предназначени стелките.

Тези модели стелки са специално проектирани за стъпала съответно с нисък, среден или висок свод. Основното му предимство е, че осигурява „на готово” стабилност, комфорт и по-висок контрол при стъпване, независимо от анатомичната деформация на стъпалата. WINTER 3FEET® има вграден алуминиев слой за термична изолация, 3Feet® технология, комбинираща пластичния материал EVA с предварително отлята анатомична форма на стелката за повече вертикален и хоризонтален контрол при движение. Стелките са абсолютно готови за употреба и след точния избор на номерация могат незабавно да се поставят и използват в обувките.


WINTER+

Серията стелки WINTER+ е специално проектирана от Sidas за зимен спорт като ски и сноуборд. Стелките са предварително формовани и готови за употреба, осигурявайки оптимален комфорт, стабилна поддръжка на стъпалото, предпазват от прегряване и умора на ходилото. В WINTER+ са използвани технологиите Ionmesh® - омекотяващ и антибактериален слой, Transflux® C и Podiaflex® N - слоеве за усилване на поддръжката и стабилността на ходилото при каране, заедно със EVA слой за още повече комфорт и износоустойюивост.

WINTER+ също така могат да се персонализират индивидуално към всяко стъпало за по-малко от 10 минути използвайки технологията Flashfit™, за допълнителен комфорт.


WINTER 3D

WINTER 3D е друга серия анатомични стелки на Sidas, които са предварително формовани и готови за употреба, специално проектирани за ски и сноуборд спорт. Тя е разработена да позиционира и държи стъпалата на спортиста в оптималната форма за различни модели обувки, осигурявайки оптимален комфорт. Стелките имат кадифена повърхност за удобство и износоустойчивост, основа от найлон за поддръжка и стабилност, с подплънки от пластичен EVA материал за удобство, заедно с алуминиев слой за изолация.


WINTER CUSTOM SKI и WINTER CUSTOM PRO

Като връх в разработките на Sidas за ски и сноуборд спорт са сериите стелки WINTER CUSTOM SKI и WINTER CUSTOM PRO. И двата модела са предварителни заготовки, които подлежат преди употреба на индивидуално формоване за всеки потребител, извършено на специален стенд от експерт на Sidas. Процедурата отнема около 10 минути и изисква присъствие на скиора или бордиста, за когото са предназначени стелките.

WINTER CUSTOM SKI стелките имат вградени Podiaflex® стабилизатори за свода на стъпалото, заедно с усилващ слой Transflux®, омекотяващо и антибактериално покритие Ionfoam® и подложка за прецизност Podiafix®.

WINTER CUSTOM PRO са проектирани за скиори, които търсят несравним комфорт и контрол при активен спорт. Стелките са конструирани с използване на най-новите световни технологии и материали, които прилягат максимално плътно по ходилото. Приложени са усилващия слой Transflux®, омекотяващото и антибактериално покритие  Ionfoam®, в комбинация с подложката за прецизност Podiafix®. WINTER CUSTOM PRO изискват формоване на стелките преди използване на специалния стенд извършено от специалист на Sidas.


Всички стелки на Sidas са произведени във Франция. В България стелките Sidas се доставят от култовия WWW.BOARDSHOP.BG Специалистите на BOARD SHOP разполагат с всички технологии и професионален опит за персонализиране на стелките Sidas, в което SKI.BG лично се убеди. Обуйте обувките си със Sidas и ще намерите Рая за ски и сноуборд!

текст © SKI.BG

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL