SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг сноуборд новини : Янков и Пенчева спечелиха титлите от паралелния гигантски в Банско - 20 Март 2018 - 16:26

СНОУБОРД ПАРАЛЕЛЕНИ ДИСЦИПЛИНИ. Радослав Янков (Амерспортс) и Теодора Пенчева (Амерспортс) спечелиха днес титлите в паралелния гигантски слалом от държавното първенство в паралелните дисциплини, което се провежда в Банско и са организирани от "Юлен" и БФСки. Участие в стартовете, които са от календара на ФИС взеха сноубордисти от 7 държави.


Радо Янков с баща му Димитър след днешния финал в Банско

При мъжете Янков, който кара с контузия в кръста победи на финала 18-годишния Михайло Кхарук (Укр). За класирането в държавния шампионат втори и трети са Димитър Ганичев (Амерспортс) и Петър Гьошарков (Бороборд). Титлата е осма за Янков от националните първенства на България. Той има 6 първи места в паралелния гигантски слалом и 2 в паралелния слалом.

При жените днес Теодора Пенчева победи на финала съотборничката си Живка Узунова. В малкия финал Лиа Манчева (Блейд) победи Саня Спасовска (Мак). Златният медал е девети за Пенчева (6 на ПГС и 3 на ПСЛ). При юношите титлата е за Валентин Миладинов (Бороборд), пред Ивайло Христов (Бороборд) и Евгени Иванов (Амерспортс).

Утре в Банско продължава държавния шампионат по сноуборд с паралелен слалом.

Пламен Вълков
20 март 2018 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL