SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг сноуборд новини : Нови титли за Янков и Пенчева в Банско - 21 Март 2018 - 17:06

СНОУБОРД ПАРАЛЕЛНИ ДИСЦИПЛИНИ. Поредни титли от държавното първенство в паралелните дисциплини на сноуборда спечелиха днес състезателите на "Амерспортс" Радослав Янков и Теодора Пенчева. Шампионатът който се провежда в Банско и е организиран от БФСки и "Юлен" излъчи днес първенците в паралелния слалом. Участие в стартовете валидни за ФИС взеха състезатели от 9 нации.

На финала при мъжете Янков отново срещна младата звезда на Украина Михайло Кхарук. Успехът както и вчера в паралелния гигантски слалом бе за Янков. Сребърните и бронзовите медали за държавния шампионат са съответно за Димитър Ганичев ("Амерспортс") и Георги Вангелов ("Амерспортс"). При младежите титлата е за Евгени Иванов ("Амерспортс"), пред Валентин Миладинов ("Бороборд") и Ивайло Христов ("Бороборд").

При жените първото място както и вчера в паралелния гигантски слалом е за Теодора Пенчева ("Амерспортс"). Тя победи на финала Вита Бондарук (Украина). За държавното първенство среброто отива при Живка Узунова ("Амерспортс"), а бронза при Лия Манчева ("Блейд").

Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Петко Минковски, председател на Консултативния съвет към федерацията.

Пламен Вълков
21 март 2018 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL