SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Павел Козарски спечели Зимния Байк Дуел 2018 - 26 Март 2018 - 15:26
Колоездачи превзеха снежните писти на Пампорово за осма поредна година

МАУНТИЙНБАЙК. Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в осмото поредно издание на зрелищното зимно вело състезание – Winter Bike Duel 2018! Събитието е уникално за България и региона и всяка година предизвиква някои от най-добрите родни колоездачи, да се включат в оспорваната и атрактивна снежна надпревара. Състезанието се провежда в дуел формат с директна елиминация , а интригата се запазва до последния момент.

Победител при мъжете в традиционния Зимен Байк Дуел, за първи път стана Павел Козарски, който показа много стабилно каране и в последния дуел успя да задмине опонента си малко преди финалната права. Втори остана Милчо Стоянов, а на трето място се класира Иван Кобуров.

Сред младите надежди в категорията на юношите най-добре се представи  Григор Вълчанов, следван от Иван Борисов и Николай  Желев . При ветераните на първото стъпало на почетната стълбичка се качи Милан Димов, а до него се наредиха Николай Желев и Вечесляв Николов.

Победителите в отделните категории получиха много парични и предметни награди, любезно осигурени от спонсорите на събитието – BMW България, Ред Бул, Анимал и хотел Перелик.

Състезанието се проведе по писта номер 7 в Пампорово, а трасето включваше скоростни отсечки, където се развиваше скорост от близо 70км в час, имаше  няколко скока и други интересни елементи. Събитието протече под отлична организация, а участниците останаха много доволни от подготвеното от организаторите трасе.

С Winter Bike Duel 2018 стартира плавния преход от сезон зима, към сезон лято в Пампорово, а от курорта издават, че за летните месеци подготвят много приятни изненади за всички посетители. След последните снеговалежи, включително и от днес условията в ски зоната са чудесни, а сезона ще продължи до Великден.

Concept Creative
26 март 2018 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL