SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Екстремни скиори и бордисти мерят сили на Витоша през уикенда - 28 Март 2018 - 12:27
Едно от най-интересните и атрактивни зимни събития се завръща за 4 поредна година

ФРИЙРАЙД СКИ И СНОУБОРД. Витоша X lines 2018 беше отложено от 17-18 март за този уикенд поради лоши метеорологични условия. Организаторите се надяват тази събота, 31 март 2018 г., времето да е по-благосклонно и да успеят да проведат успешно зрелищното ски и сноуборд състезание в максимално добри условия.

Екстремната надпревара в дълбок сняг се провежда в района на Витошко Лале 2 и Резньовете, като по традиция предизвиква някои от най-добрите родни скиори и сноубордисти, както и много млади таланти, готови да покажат уменията си и да премерят сили извън обработените писти.

Фрийрайд надпреварата се провежда за 4 поредна година и с всяко изминало издание се радва на все по-голям интерес от страна на участници и публика, част е от календара на София 2018 – Европейска столица на спорта и до момента за участие са се регистрирали рекордния брой от над 100 човека.

Витоша X lines е първото подобно събитие в България, което дава възможност на деца и младежи да се докоснат до тръпката от карането извън пистите в обезопасена среда, като им помага да придобият необходимите знания и опит и най-вече да се забавляват.

Терена на състезанието ще бъде разделен на няколко основни зони –  ще има отделно трасе за деца и младежи, както и такова за големи. Специално за публиката ще бъде обособена зона за зрители и медии, от където свободно ще може да се наблюдава състезанието и ще има на разположение безплатни топли напитки.

За всички участници в състезанието има подготвени много изненади и подаръци, а за победителите има осигурен примамлив награден фонд на стойност над 6000 лева, любезно предоставен от BWM, Магазини Стената, SLS, Росиньол, Board Shop, Animal България и Scott – MSM Спорт.

За доброто настроение на място ще има музика, напитки, а за силите на състезателите ще се грижат и момичетата от екипа на Ред Бул България. Организаторите на събитието от Консепт Криейтив приканват всички любители на планината, да споделят емоциите и да бъдат част от четвъртото поредно издание на Витоша X Lines.

Concept Creative
28 март 2018 г.

Витоша X lines 2018 Програма

Петък, 30.03
17:00 – 19:00 Регистрация
19:30 – Техническа конференция
Събота, 31.03
9:00 – Старт на състезанието
16:00 – Награждаване /хижа Алеко/
16:30 – Апре ски парти пред хижа Алеко
Неделя, 1.04
Резервен ден

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL