SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Банско закри поредния успешен зимен сезон - 16 Април 2018 - 20:49
Кабинката ще работи и през лятото

БАНСКО ЗАКРИВАНЕ СЕЗОН 2017/2018. Банско официално закри зимния сезон със състезание на ветераните скиори. С много емоции и спортен хъс премина градското състезание, а накрая награди раздаде кмета Георги Икономов. Зимният сезон приключва с добри резултати, въпреки опашките на кабинката и протестите на зелените, които се опитаха да компрометират курорта.

15% ръст на туристите отчетоха този сезон хотелиери и ресторантьори.

Отчетът за изпълнението на туристическата програма на местната администрация за миналата година сочи събран туристически данък за 2017 г. в размер на 900 000 лева, което е с 24 % повече от предходната 2016 г.

“Продължаващата тенденция за ръст в събираемостта на туристическия данък в Банско е резултат от няколко фактора – строга данъчно-финансова дисциплина, активни мерки за изсветляване на туристическия бранш, както и разбира се по-висока посещаемост на курорта”, коментира кметът Георги Икономов.

“Справките в края на сезон 2017/2018 сочат също ръст в броя на посещенията. Отново се регистрира близо 14 % повишение, като най-осезаемо е то при туристите от страната, Русия, Израел и Македония”, допълни градоначалникът. А Банско влиза в летния си сезон с богата програма от различни културни мероприятия и фестивали. Амбицията на общината е да превърне курорта в целогодишен, а не само зимен. Затова кабинката ще работи и през лятото, отново в ски зоната ще има водна пързалка и съоръжения за забавления на туристите.

А фестивалите ще се редят един през друг през летния сезон. Една част от хотелите затварят врати, а стопаните се местят на морето. Но повече от половината ще работят и през лятото.

Светлана Василева
кореспондент на "Труд" в Благоевград
15.04.2018, 15:44

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL