SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Компания от Дубай ще строи най-големия в света закрит ски курорт в Китай - 11 Септември 2018 - 20:55
Wintastar Shanghai ще предлага и много развлечения извън зимните спортове

Базираният в Дубай гигант Majid Al Futtaim - компанията зад Ski Dubai, първата закрита ски писта в Близкия изток - обяви, че работи по изграждането на най-големия закрит зимен ски курорт в света. Снежният парк, наречен Wintastar Shanghai, ще бъде 90 000 квадратни метра - или повече от три пъти размера на Ski Dubai, най-големият закрит ски курорт в света при отварянето му през 2005 г.

Град Харбин в далечния североизточен Китай в момента е носител на тази титла с парка Harbin Wanda Indoor Ski and Winter Sports Resort. Този курорт е отворен през 2017 г. и е с площ от 80 000 квадратни метра.

В съобщението за медиите Majid Al Futtaim обяви, че комплексът в Шанхай ще включва три ски писти, всяка с различен наклон, като една от тях е описана като "олимпийски стандарт за тренировки".

За тези, които не са фенове на зимните спортове, в парка ще има и 25 други активности и дейности, които не са свързани със ски.

Датата за завършване на комплекса все още не е обявена.

economic.bg
20:47 11.09.2018

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL