SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Близо 200 планински бегачи ще участват във "Витоша Моята Планина V" - 21 Септември 2018 - 12:49

ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ. Над 180 планински бегачи, професионалисти и аматьори, са заявили участие във "#ВитошаМоятаПланина V" тази неделя, 23 септември 2018 г. Сред тях са миналогодишният победител Димчо Мицов, суператлетите Кирил Николов-Дизела и Александър Спасов, топ-лекоатлетите Йоло Николов, Иво Балабанов, Александър Сръндев, Милка Михайлова, Мая Недялкова, Елена Димитрова, Девора Аврамова, ветераните Бойко Златанов, Димитър Михайлов и още много други. За жалост поради контузия Шабан Мустафа няма да участва. Освен големият паричен награден фонд, с томбола ще бъдат раздадени много предметни награди. Срокът за подаване на онлайн заявка за участие изтича в полунощ, така че имате още само няколко часа да се включите и вие. Регистрация е възможна срещу по-висока такса и на старта в неделя, до 9:15ч.


фотография © Владислав Георгиев / WWW.SKI.BG

Петото издание на популярното състезание по планинско бягане "Витоша моята планина" ще стартира в 10,00 ч от площада на Боянското ханче. Финалът на 16-километровата дистанция е пред хижа "Алеко". Участие към момента са заявили 180 човека. Сред тях са повечето от най-известните български състезатели по планинско бягане начело с Йоло Николов и Милка Михайлова.

Финалът на най-добрите пред "Алеко" се очаква да е малко след 11, а
награждаването около 13,30 ч. Водещ ще е Део, който по традиция ще стартира на 16 км.

Голям интерес има и към детския старт на 3 км от хижа "Алеко" до Голи връх и обратно. Най-малките ще стартират в 12,00 ч. Наградният фонд на "Витоша моята планина V" е от внушителните 6000 лв. Предвидена е и награда за рекорд на трасето на 16 км.

Организатори и тази година са "Витоша ски" АД, "Витоша ски клуб", Сдружение "Маратон" и "София - Европейска столица на спорта 2018". Наградите за томболата са над 60 и са осигурени от Fibank Първа инвестиционна банка, Nestlé, Salomon, EA7, "Oland", МаxSport и Tecnica.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL