SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Норвежка доминация в щафетите в Бейтостолен - 09 Декември 2018 - 17:30

СКИ БЯГАНЕ. Мъжкият отбор на Норвегия изпревари само с 0.7 секунди Русия и спечели щафетата на 4х7,5 километра от Световната купа по ски бягане в Бейтостолен, Норвегия. Домакините стигнаха до драматичния успех с финален спринт, в който Фин Хаген Крог се справи с Андрей Мелниченко.

Норвежците в състав Емил Иверсен, Мартин Сундби, Шюр Рьоте и Фин Хаген Крог изминаха дистанцията от 30 километра за 1:10:38.9 часа, като освен руснаците, никой друг не бе в състояние да следи това темпо.

На трето място, за радост на местната публика, завърши вторият отбор на Норвегия, който остана на 53.4 секунди зад първия състав на "викингите".

Челната шестица бе допълнена от съставите на Швейцария, Франция и Германия.

По-рано днес олимпийските шампионки от Норвегия спечелиха женската щафета на 4 по 5 километра от Световната купа по ски бягане на родна земя в Бейтостолен.

Хейди Венг, Терезе Йохауг, Ранхилд Хага и Ингвилд Флугстад Йостберг бяха най-бързи в два поста класически и два поста в свободен стил с време 57:23.6 минути.

Вторият отбор на Русия се нареди на втора позиция на 37.3 секунди, а на трето място завърши Финландия с изоставане от 37.8 секунди, след като Елена Соболева изпревари във финален спринт Евелина Пиипо.

по материал на
Sportal.bg
09 декември 2018

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL