SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2019 на ВИТОША - 20 Януари 2019 - 23:36
Интересът към ски бягането в България се възражда!!!

WORLD SNOW DAY. Превъзходен и снежен СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2019 днес, 20 януари 2019 г., на Витоша! Интересът към ски бягането в България се възражда!!! Чудесно подготвената писта при хижа Сълзица и ски клуб Александър Логистикс се оказа тясна за любителите на ски бягането, дошли да отбележат в неделния ден заедно с нас, българската про медия за ски спорт WWW.SKI.BG, празника на снега Световен ден на снега 2019 СОФИЯ / World Snow Day 2019 SOFIA.

Българската професионална медия за ски, зимни и аутдор спортове, лайфстайл и индустрия WWW.SKI.BG, напълно спазвайки концепцията на FIS, организира за осма година множество спортни занимания на снега в чест на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА!

За първи път в България Световният ден на снега бе отбелязан в самия център на София през 2012 г. с голям снежен сняг в градски условия в Южен парк 2, зад Националния дворец на културата, организиран съвместно от WWW.SKI.BG и БФСки. През следващите години WWW.SKI.BG успешно организира съвместно с Българската федерация по ски, Ски клуб Славия, Витоша Ски, Витоша Ски клуб, СИВЕН, Сдружение Маратон и други доброволци, невиждани в българската история фестивали на зимните спортове, в самия център на столицата и прекрасни събития, посветени на снежните спортове по склоновете на Витоша.

За съжаление снежната покривка в центъра на столицата тази неделя беше недостатъчна, така че бяхме принудени да преместим събитието в близката планина Витоша, на пистата за ски бягане в близост до хижа "Салзица", която се поддържа от ски клуб "Александър Логистикс" и се намира западно от последния ляв завой по пътя пред хотел Морени и хижа Алеко.

Отлично подготвеното трасе за ски бягане се оказа пълно със скиори, които дойдоха да празнуват с WWW.SKI.BG Световния ден на снега в неделя, 20 януари 2019 година. Десетки деца и големи опитаха за първи път как се карат писалки за ски бягане под вещите наставления на професионални треньори и спортисти, много други деца и възрастни се включиха поетапно в откритите тренировки по ски бягане, имаше и скиори алпийци, имаше сноубордисти, имаше ски-туринг любители, имаше спускане с шейни, строеж на кули от снежни блокчета и още много други снежни забавления за децата и техните родители...

Времето беше прекрасно, както и настроението! Имаше слънце, имаше обилен снеговалеж, имаше мъгла, имаше и вятър и студ в по-високата част на планината, и разбира се имаше много сняг, но най-важното е, че всички бяха щастливи и доволни от досега с природата и спортуването на чист въздух на открито.

Освен напълно безплатните съвети и уроци по ски бягане, за подкрепа на всички гости на Световния ден на снега София 2019 тази неделя на Витоша, и особено за децата, имаше изобилие от вкусни сладки и вафли, натурални сокове и сушени плодове, осигурени от организаторите.

Щастливи сме, че с нас в този ден на пистата за ски бягане на Витоша бяха хора като френския посланик в България Н.Пр. Ерик Льобедел, легендарната ни биатлонистка Павлина Филипова, националният ни състезател по ски бягане Веселин Цинзов и още мнозина известни лица от света на ски бягането, биатлона и ориентирането.

Отправяме специални благодарности към нашите партньори Сдружение Marathon.bg и лично на г-н Петър Панков и г-н Иво Петков, огромни благодарности към Веселин Цинзов, който с неговата новосъздадена школа по ски бягане към ски клуб "Александър Логистикс" ще създава бъдещите шампиони на България, благодарим много на #FIS и @World Snow Day, благодарим на нашите партньори SIVEN и Bryzos, и също така благодарим на всички останали доброволци, включили се в инициативата.

Очаквайте още много от страхотните фотографии, подробен репортаж и видео от World Snow Day / Световен ден на снега София 2019 скоро на WWW.SKI.BG !!!

SKI.BG
20 януари 2019 г.
фотография © Владислав Георгиев / WWW.SKI.BG

#worldsnowday #wsd2019 #wsd2019sofia

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL