SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Петър Попангелов празнува днес 60-ия си рожден ден - 31 Януари 2019 - 17:17

ЮБИЛЕЙ. Скиор №1 на България Петър Попангелов празнува днес на Боровец 60-ия си рожден ден. Тържествата започнаха със спускане на млади таланти на ските от Самоков, които подариха на Пепи 60 карамфила.

След това от "Бороспорт", които бяха организатори на хубавия празник поканиха гостите на церемонията в хотел "Рила". Там всички видяха документалния филм за Пепи - "Попангелов - от Боровец до Алпите". След това юбилярът получи поздравителни адреси от президента Румен Радев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и председателя на БОК Стефка Костадинова.

Президентът на БФСки Цеко Минев уважи тържеството, като подари на Пепи сребърен плакет за приноса му в развитието на българските ски, а също така и картина. Попангелов получи и ВИП покани за Световната купа в Банско (22-24 февруари).

Специални видео поздрави за великия скиор изпратиха най-успешния български футболист Христо Стоичков, носителя на 5 големи Световни купи в ските Марк Жирардели и най-добрия италиански скиор Алберто Томба. Много приятели на Попангелов също дойдоха на тържеството и връчиха своите подаръци на юбиляра.

След официалната част дойде време и за тортата, която от Бороспорт бяха приготвили.

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки
31 януари 2019 г.

Петър Попангелов отпразнува своя 60-и юбилей в Боровец

Днес (31.01) в Боровец ски-легендата на България – Петър Попангелов, отпразнува емоционално своя 60-и юбилей. Първи го поздравиха децата от ски-клубовете в Боровец, които бяха подготвили специална изненада за най-добрия български скиор. 60 от младите надежди на българските ски се спуснаха заедно, за да поднесат цветя на Петър Попангелов по случай юбилея му.

Идеята децата взимат от посрещането на Пепи след спечелването на Европейската купа през 1977 г. Тогава цяла България ликува, а Петър Попангелов е посрещнат на гарата със 115  карамфила – точно толкова, колкото са и точките, с които печели.

За да поздравят рожденика, „Бороспорт“ АД, Хотел Рила, Община Самоков и БФСки организираха коктейл в бална зала „Рила“ в едноименния хотел, където близки, колеги и приятели поздравиха Петър Попангелов. Гостите на юбилея  проследиха бляскавите постижения на най-големия в българския ски-спорт с прожекция на филма на Методи Манченко „Попангелов – от Боровец до Алпите“, а след това го поздравиха и му отправиха своите искрени пожелания. Георги Кочов, изпълнителен директор на „Бороспорт“ АД поздрави Петър Попангелов за юбилея и постиженията му в българския спорт, които са прославили България през годините. Рожденикът получи поздравителен адрес от Президента на Република България г-н Румен Радев, а за да поздравят ски-легендата в Боровец дойдоха г-н Георги Банов от Министерство на младежта и спорта, г-н Владимир Георгиев – кмет на град Самоков, г-н Цеко Минев – председател на БФСки и г-н Пламен Кръстев от Българския олимпийски комитет. 

Близки колеги и приятели от активните спортни години на Петър Попангелов също се включиха в събитието и поздравиха по случай юбилея му и отправиха своите пожелания към него.

Бороспорт
31 януари 2019 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL