SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Никола Чонгаров не преодоля квалифи-кациите в ски-кроса на Световното в Парк Сити - 02 Февруари 2019 - 09:20

СКИ КРОС. Единственият български участник в ски-кроса на Световното първенство по ски свободен стил и сноуборд, което се провежда в момента в Парк Сити (САЩ) - Никола Чонгаров, за съжаление не успя да преодолее квалификациите днес. Българинът остана 34-ти от 36 стартирали в квалификацията и не намери място сред 32-мата, които продължават към същинското състезание. Чонгаров даде време от 1:01.93 минути, което бе с 3.27 секунди по-бавно от това на най-бързия в квалификацията Марк Бишофбергер от Швейцария. По-късно днес е същинската част на състезанието, в която ще стане ясен новият световен шампион.

Същевременно в Парк Сити бяха излъчени шампионите по сноубордкрос. При жените това е чехкинята Ева Самкова. Олимпийската шампионка от Сочи изпревари във финала британката Шарлот Банкс и италианката Михаела Мойоли. При мъжете пък титлата спечели американецът Мик Дирдорф, пред австриеца Хано Душан и италианеца Емануел Ператонер.

по матеирал на БТА
02 февруари 2019 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL