SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Шифрин няма да стартира в комбинацията на Световното в Оре - 06 Февруари 2019 - 11:25

АЛПИЙСКИ СКИ. Микаела Шифрин (САЩ) няма да се състезава в комбинацията на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Оре (Швеция), за да се концентрира върху слалома и гигантския слалом.

23-годишната американка е олимпийска вицешампионка в дисциплината от Пьончан 2018, но взе решение да не участва. Решението е било взето, след като лидерката в класирането за Световната купа вчера спечели титлата в супергигантския слалом, който беше и първи старт от Световното.

"Не беше лесно решение, но аз и моят отбор обсъдихме нещата и преценихме, че участие и в алпийската комбинация ще ми дойде прекалено много за едно Световно първенство. Най-трудно ми беше да балансирам между желанието да се състезавам и това да запазя енергия и да не приемам всичко за даденост. Вярваме, че трябва да се концентрирам изцяло върху слалома и гигантския слалом", коментира Шифрин.

Американката, която е олимпийска шампионка в двете най-технични дисциплини, търси четвърта поредна световна титла в слалома. Тя спечели сребро в гигантския слалом преди две години в Санкт Моритц.

"Вече имам един златен медал и това ме кара да искам да се състезавам във възможно най-много дисциплини, но от друга страна не искам да бъда алчна", каза още Шифрин.

Sportal.bg
06 февруари 2019 | 11:08

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL