SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Алберт Попов ще стиска палци на националите по шорттрек - 06 Февруари 2019 - 13:09

Суперсензацията в алпийските ски Алберт Попов ще стиска палци на националите ни по шорттрек по време на Световното първенство за мъже и жени в София, което ще се състои от 8 до 10 март 2019 г. Софиянецът обаче ще направи това от разстояние, тъй като по същото време ще има старт от Световната купа в Словения. Въпреки това Попов изказа своята подкрепа към колегите си от атрактивния зимен спорт и им даде ценни съвети преди състезанието.

"Пожелавам на нашите шорттрекисти да покажат това, което са постигнали на тренировки, защото съм сигурен, че там наистина правят добри резултати. На състезание има притеснение, но те трябва да намерят начина, въпреки родната публика и емоцията, да се съберат и да направят добри класирания. За съжаление аз няма да мога да ги подкрепя на живо, макар че щеше да ми е много интересно, но имам стартове от Световната купа в Словения по същото време. Обещавам обаче, че ще им стискам палци от разстояние и дано постигнат целите си", заяви Алберт Попов.

Вчера той бе поздравен за своите постижения от легендата в шорттрека Евгения Раданова, която му пожелава да продължава да се катери все по-нагоре по стълбицата на успеха.

"Пътят ти от тук нататък да бъде все нагоре и да не се притесняваш от големите постижения. Апетитът идва с яденето и вярвам, че можеш да постигнеш още по-страхотни успехи", каза олимпийската медалистка на Алберт.

Евгения Раданова сподели още, че е респектирана от възможностите на младия алпиец и резултатите, които той постига. Двамата обсъдиха и какви са трудностите по пътя към успехите и славата. Големите ни спортисти се съгласиха, че на хората им изглежда, че успехът идва бързо и изведнъж, но никой не се замисля, че той е плод на дълги години страхотни усилия и лишения. Просто в един момент идват добрите резултати, името ти се нарежда сред световните звезди и чак тогава спортистът става разпознаваем. Раданова е убедена, че най-доброто от Алберт Попов тепърва предстои.

Sportal.bg
06 февруари 2019 | 12:47

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL