SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Доминик Парис с първа световна титла в кариерата си - 06 Февруари 2019 - 15:42

АЛПИЙСКИ СКИ. Италианецът Доминик Парис спечели първа световна титла в кариерата си, след като триумфира в супергигантския слолом в Оре, Швеция. 29-годишният Парис, който до момента имаше само един медал от планетарен шампионат - сребро в спускането през 2013 година, даде време от 1:24.20 минути.

Той остави зад себе си Йоан Клери и Винсент Крихмайр. Французинът и австриецът взимат сребърни медали, след като дадоха равно време от 1:24.29 минути.

Четвърти на 0.35 секунди изоставане е друг италианец - Кристоф Инерхофер, пети е французинът Адриен Тео (+0.37 секунди), а шести е германецът Йозеф Ферщл (0.39 секунди).

Олимпийският шампион Матиас Майер от Австрия отпадна, а норвежката легенда Аксел Лунд Свиндал, който обяви, че след края на световното първенство ще приключи кариерата си, завърши на 16-о място на 0.92 секунди изоставане от победителя Парис.

Световното в Оре ще продължи с алпийска комбинация при жените в петък, а следващият старт за мъжете е в събота, когато ще се проведе спускането.

Доминик Парис: Не мислех, че мога да спечеля такова важно състезание

Италианецът Доминик Парис заяви, че не е очаква да спечели златния медал в супергигантския слалом от световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Оре (Швеция).

29-годишният Парис завоюва първа световна титла в кариерата си. До момента той имаше само един медал от шампионат на планетата - сребро в спускането през 2013 година.

"Не мислех, че мога да спечеля такова важно състезание", каза италианецът.

"Чувствам се чудесно, това е много специален ден за мен. Беше много тежко, едно от най-трудните състезания в тази дисциплина. Направих грешка точно преди финала и не бях много щастлив, защото всички добри състезатели бяха все още на върха", добави Парис.

"Чувствам се чудесно, това е много специален ден за мен. Беше много тежко, едно от най-трудните състезания в тази дисциплина. Направих грешка точно преди финала и не бях много щастлив, защото всички добри състезатели бяха все още на върха", добави Парис.

Sportal.bg
06 февруари 2019

Супергигантски слалом за мъже на световното първенство по ски алпийски дисциплини в Оре (Швеция)
1. Доминик Парис (Италия) - 1:24.20 минути
2. Йоан Клери (Франция) - 1:24.29 минути
2. Винснет Крихмайр (Австрия) - 1:24.29 минути
4. Кристоф Инерхофер (Италия) - 1:24.55 минути
5. Адриен Тео (Франция) - 1:24.57 минути
6. Йозеф Ферщъл (Германия) - 1:24.59 минути

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL