SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Сухопътни войски ще участват в подготовката на Световната купа за мъже в Банско - 06 Февруари 2019 - 20:31

СВЕТОВНА КУПА БАНСКО 2019. Във връзка с отправено искане от Българската федерация по ски до министъра на отбраната Красимир Каракачанов, негово положително становище и заповед на командира на Сухопътните войски генерал - майор Михаил Попов, за времето от 08 до 26 февруари 2019 г. 35 военнослужещи от 101 алпийски полк - Смолян ще се включат в работата по подготовката и провеждането на състезанията на Световната купа - мъже в Банско.


Военнослужещи от 101-ви алпийски полк и председателя на БФСки Цеко Минев на финала след успешно провелата се Световна купа в Банско през 2011 г., фотография: SKI.BG

Състезанията ще се проведат на 22, 23 и 24 февруари. Участието на военнослужещи от алпийски и планински формирования в подготовката и провеждането на ски състезания за Европейска и Световна купа е практика, наложена в алпийски страни като Австрия, Германия, Франция, Италия и Швейцария.

Участието на военнослужещите в подготовката на трасето и организацията на състезанието ще повиши уменията им за движение със ски и пренасяне на различни товари.

Всички разходи за участие на военнослужещите се поемат от Българската федерация по ски.

Агенция КРОСС
06 Февруари 2019 | 16:38

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL