SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : За първи път няма да можем да гледаме ефирно Световната купа по ски в Банско - 07 Февруари 2019 - 12:11
"Нова броудкастинг" взе правата за Световната купа в Банско, а БНТ тази година няма да предава стартовете от пиринския топ-курорт

СВЕТОВНА КУПА БАНСКО 2019. "Нова броудкастинг груп" придоби права да излъчва стартовете от Световната купа по ски в Банско, научи "Дневник". Състезанията между 22 и 24 февруари ще бъдат показани в преки предавания по "Диема спорт 2" и "Нова спорт", потвърдиха от компанията.

"Нова броудкастинг" придобива ексклузивно правата за стартовете в Банско, след като не излъчва останалите състезания от Световната купа. На територията на България те се предават от "Евроспорт" и БНТ3 (не всички състезания). 2019 година ще бъде първата, в която Българската национална телевизия няма да излъчва състезанията от Банско. От този сезон БНТ3 (бившата БНТ HD) предава само органичен пакет от състезания. Сателитният паневропейски спортен канал "Евроспорт", разбира се, също ще излъчва стартовете в Банско.

Българският курорт ще приеме Световната купа за шести път. Досега три пъти в Банско са се провеждали състезания при жените (2009, 2012 и 2015 г.), и два пъти при мъжете (2011 и 2012 г.). На 22 февруари е алпийската комбинация, ден по-късно е стартът в супер-Г, а уикендът завършва с гигантски слалом, в който ще участват и българските надежди Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров.

Освен състезанията през 2019 г. Банско получи право да организира стартове в Световната купа и за следващите два сезона. След година в курорта ще дойде елитът при жените. Тогава стартовете ще са на 25 и 26 януари. През 2021 г. ще бъде по-сложно от организационна гледна точка, защото тогава ще има два старта при мъжете (27 и 28 февруари), а веднага след това между 1 и 10 март ще бъде младежкото Световно първенство в алпийските ски до 20 г.

по материал на
Симеон Кичуков
Дневник.бг
11:22 ч., 07 февруари 2019 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL