SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Алпийците ни тренират в Банско до 9-ти февруари за Световното по ски - 07 Февруари 2019 - 14:38

АЛПИЙСКИ СКИ. Българските надежди в алпийските ски Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров тренират усилено в Банско за Световното първенство по ски, което се провежда в шведския курорт Оре между 4 и 17 февруари. На Бъндеришка поляна те бяха посрещнати от детските ски клубове и получиха от Георги Главчев чанове, които да им носят късмет.

Тримата ще тренират в най-добрия ни зимен курорт до 9-ти февруари, а три дни по късно, на 12-ти февруари, заминават за Швеция. Там Попов и Златков ще се състезават на 15-ти февруари в гиганстки слалом (GS) и на 17-ти февруари в слалома (SL), а Йоан Тодоров вероятно ще кара само гигански слалом.

След Световното първенство в Оре белият керван пристига за Световната купа в Банско, където в момента вече тече трескава подготовка. Това ще бъде 6-ата Световна купа по ски на Бъндеришка поляна. Очакваният брой участници в 3-те дни е 350 души, като от тях 150 са състезателите, а 200 са помощният персонал. В момента в Банско са ангажирани около 500 души с организацията на състезанията на всички нива. 

Алберт Попов предизвика фурор в края на януари, след като в рамките на три дни успя два пъти влезе в десетката на слалома в стартове от Световната купа - 9-ти на слалома в Кицбюел и 6-ти в нощния слалом в Шладминг. Засега той се е съсредоточил в техничните дисциплини и се очаква в Банско да кара само гигантски слалом.

текст и снимки: Юлен АД / Bansko Winter Resort
07 февруари 2019 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL