SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : За 21-ва година в Чепеларе ще честват олимпийската титла на Екатерина Дафовска - 07 Февруари 2019 - 17:01

За 21-ва година в Чепеларе ще честваме олимпийската титла на Екатерина Дафовска. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян кметът на Чепеларе, Славка Чакърова.

„В община Чепеларе след 9 февруари 1998 г. се създаде една уникална традиция – всяка година на този ден Общината организира спортен празник – Зимен олимпийски ден. Ние и тази година продължаваме, като за 21-ви пореден път ще честваме олимпийската титла на Екатерина Дафовска. Тази година събитието ще бъде на 8 февруари. Всички деца от училищата в община Чепеларе ще се качат на връх Мечи чал и там ще има няколко вида игри, като дърпане на въже и други забавления, а за по-добрите в ски спорта ще има състезания по слалом – ски алпийски дисциплини и сноуборд“, посочи Чакърова.

Тя отбеляза, че Чепеларе има утвърдени традиции в зимните спортове. „През последните 2 - 3 години сноуборд клубът работи много активно особено след постиженията на Радослав Янков, децата са още по-мотивирани и треньорът им Васил Милчев ги запалва към спорта. В Общинския детски комплекс се подготвят децата по ски алпийски дисциплини и тази година има рекорден брой деца – над 60, които тренират ски", подчерта Чакърова.

Тя изказа своята благодарност на „Пампорово“ АД, с чиято подкрепа се осигуряват карти за децата, които тренират ски и сноуборд. За Зимния Олимпийски ден, лифтът до Мечи чал отново ще бъде безплатен за всички участници – ученици, родители и учители. Стартовете започват от 10.15 часа на пистата до влека със слалом по ски и сноуборд. От 10.30 часа ще започнат масовите игри в горната част на връх Мечи чал – дърпане с въжета, скачане с чували и щафетните игри. От 11.00 часа ще има състезание по стрелба с въздушно оръжие.

„От 3 години в Чепеларе се възроди активно и дейността в клуба по биатлон. Много деца последваха примера на невероятната Екатерина Дафовска. Благодарим ѝ, че отделя време за децата и се опитва да предаде своите знания и опит в спорта, за да може да има много деца, които са увлечени от този спорт“, каза още Чакърова.

Нели ГЕРГЬОВСКА
Агенция "Фокус"
7 Февруари 2019 | 16:49

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL