SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Йоханес Клаебо се върна на върха след победа в спринта в Драмен - 12 Март 2019 - 20:37
Майкен Касперсен Фала спечели за пети път спринта в Драмен

СКИ БЯГАНЕ. Норвежецът Йоханес Клаебо се върна на върха в генералното класиране за Световната купа по ски бягане, след като спечели спринта на 1,2 километра класически стил в домашното състезание в Драмен.

Клаебо се откъсна от преследвачите си още в средата на финалната серия и безпроблемно завърши за 2:37.90 минути, оставяйки на 0.89 секунди зад себе си сънародника си Ерик Брандсдал и на 2.17 секунди французина Ришар Жуве, който финишира трети.

Норвежците Сондри Фосли и Паул Ауне, останали на четвърто и шесто място, и шведът Оскар Свенсон, завършил пети, допълниха финалната серия.

Руснакът Александър Болшунов, който водеше в общото подреждане преди началото на състезанието, отпадна още в самото му начало, след като остана трети във втора четвъртфинална серия и това не му позволи да продължи към полуфиналите.

В класирането Клаебо има 1281 точки, пред Болшунов с 1250 и норвежеца Сюр Рьоте с 802.

Първи при спринтьорите отново е Клаебо с 604 точки, пред италианеца Федерико Пелегрино с 459 и Брандсдал с 417.

Следващият старт от Световната купа по ски бягане при мъжете е на 16 март във Фалун, Швеция, когато отново предстои спринт.

Sportal.bg
12 март 2019 | 16:29

Майкен Касперсен Фала спечели за пети път спринта в Драмен

Норвежката Майкен Касперсен Фала спечели за пети път спринта в Драмен от Световната купа по ски бягане, като стана първата жена с подобно постижение.

Фала бе най-бърза в класическия стил в края на 1,2-километровата обиколка и напълно заслужено стигна до успеха с време от 2:56.12 минути. На второ място на 0.80 секунди остана сънародничката и Астрид Якобсен, докато рускинята Наталия Непряева завоюва бронза с пасив от 1.06 секунди.

Непряева изпревари с една ска шведката Стина Нилсон, която не разпредели добре силите си и въпреки че водеше до последния завой, в крайна сметка остана на четвърто място. На пета позиция финишира американката Джесика Дигинс, а финалната шестица допълни друга норвежка - Анна Свендсен.

В класирането за Световната купа води Индвилд Флугстад Йостберг от Норвегия с 1329 точки, пред Непряева с 1327 и финландката Криста Пармакоски с 1068.

Първа в подреждането за Малката световна купа в спринта е Стина Нилсон с 476 точки, пред Фала с 463 и шведката Мая Далквист с 376.

Следващият старт от Световната купа по ски бягане при жените е на 16 март във Фалун, Швеция, когато отново предстои спринт.

Sportal.bg
12 март 2019 | 16:34

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL