SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Норвегия спечели титлата в мъжката щафета на СП по биатлон, България зае 9-о мястото - 16 Март 2019 - 19:39

БИАТЛОН. Норвегия спечели титлата в мъжката щафета на 4 по 7.5 километра на световното първенство по биатлон в Йостерсунд (Швеция), а България завърши на девета позиция. Норвежците Ларс Хегле Биркеланд, Ветле Кристиансен, Тарей Бьо и Йоханес Тингес Бьо, които са олимпийски вицешампиони от Пьончан 2018, използваха само пет допълнителни патрона и финишираха за 1:12:03.7 час. Йоханес Тингес Бьо вече има четири златни и едно сребърно отличие от шампионата в Йостерсунд. На второ място завърши щафетата на Германия на 38.1 секунди с осем допълнителни патрона. Защитаващият титлата си тим на Русия взе бронзовото отличие, след като остана на 1:04.1 минута след победителите със седем допълнителни патрона. Първите три щафети не допуснаха наказателна обиколка.

Олимпийският шампион от Пьончан 2018 Швеция се нареди на осма позиция с изоставане от 1:37.4 минута и 11 допълнителни патрона. Квартетът на Франция беше втори след третия пост, но на последния голямата звезда на отбора Мартен Фукрад се провали. Петкратният олимпийски шампион допусна две наказателни обиколки и французите финишираха едва на шесто място, на 1:37.2 минута с три наказателни обиколки и 11 допълнителни патрона.

Българите Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев се класираха девети с 9 допълнителни патрона и пасив от 2:03.9 минути. На трети пост Герджиков предаде 12-и, но на последния Илиев успя да финишира девети, след като използва само два допълнителни патрона. Щафетата на България завърши на девето място и на шампионата в Хонфилцен преди две години.

Световното първенство в Йостерсунд завършва утре с масовия старт при жените и мъжете, където единственото българско участие ще бъде на световния вицешампион в индивидуалната дисциплина на 20 км Владимир Илиев.

Sportal.bg
16 март 2019 | 19:32

Норвегия спечели титлата в женската щафета на СП по биатлон, България не завърши

Марте Олсбу направи страхотна последна стрелба и донесе победата на Норвегия в щафетата на 4 по 6 км за жени на световното първенство по биатлон в Йостерсунд (Швеция).

Олсбу пристигна на стрелбището за финалните пет изстрела с повече от 20 секунди зад шведката Хана Йоберг, но след чиста стрелба излезе първа. Щафетата на Норвегия в състав Синоеве Солемдал, Тирил Екхоф, Ингрид Ландмарк Тандреволд и Марте Олсбу финишира за 1:12:00.1 час, след като състезателките направиха една наказателна обиколка и използваха 8 допълнителни патрона.

Домакините от Швеция водеха до последната стрелба, в която обаче Йоберг се нуждаеше от три допълнителни патрона. Така шведките останаха на второ място, на 24.3 секунди с 6 допълнителни патрона и без наказателна обиколка. Бронзовото отличие спечели Украйна на 35.1 секунди само с 5 допълнителни патрона.

Защитаващият титлата си тим на Германия с голямата си звезда Лаура Далмайер на последен пост остана на четвърто място, на 35.6 секунди с една наказателна обиколка и 14 допълнителни патрона.

Отборът на България в състав Даниела Кадева, Десислава Стоянова, Милена Тодорова и Емилия Йорданова завърши на 20-о място от 23 тима, след като беше затворен с обиколка и Йорданова не потегли по последния пост. Преди това българките бяха използвали 12 допълнителни патрона, а Десислава Стоянова въртя и две наказателни обиколки.

Sportal.bg
16 март 2019 | 16:45

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL