SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Леви срещу Кицбюел в битка за домакин на Интерски конгрес 2023 - 20 Март 2019 - 12:19

INTERSKI CONGRESS 2019 PAMPOROVO. Финландският курорт Леви се изправи срещу австрийския гигант Кицбюел в битка за домакинството на Интерски конгрес 2023 година. Двете дестинации представиха кандидатурите си в Пампорово, като събраха в конгресния център в хотел “Перелик“ повече от 500 души.

“Правилата за кандидатстване за домакин на конгрес на Интерски са ясни, - каза президентът на организацията Ерих Мелмер. – Тази година ще гласуваме за два курорта, които не могат да бъдат по-компетентни по отношение на ските. И двата са познати, работят професионално и знаят как да провеждат големи събития. В гласуването за домакин на следващия конгрес на Интерски обаче няма да има губещ. И Леви, и Кицбюел положиха големи усилия и демонстрираха какво могат.“

Кандидатурата на Кицбюел беше представена от президента на Интерски Австрия, от член на правителството на провинция Тирол и от председателя на организационния комитет на курорта. “Интерски е основана в Австрия, а в Кицбюел ските са нашата страст, нашето биещо сърце и нашият живот, - казаха те. – Без качествено обучение по ски и сноуборд обаче развитието на курорта е невъзможно, затова искаме да приемем следващия конгрес на Интерски.“

Кицбюел изтъкна като свои предимства перфектното местоположение на курорта, отличната инфраструктура, близостта на летища и гари. Австрийската топ дестинация разполага с 230 км писти, 57 лифта, 1100 оръдия за сняг и повече от 2000 ски и сноуборд учители. Тук се провеждат стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини на прочутата писта “Щрайф“, а първият ски клуб е основан през 1902 година.

Финландският курорт Леви кандидатства за домакин на конгреса на ски учителите за трети път, като веднъж загуби от Пампорово. Предимствата му бяха представени от една от най-успешните алпийки на страната Таня Путиайнен. Тя живее в Леви от 15 години и е носителка на три Кристални глобуса. Шампионката цитира красноречиви цифри: в Леви има 43 писти, 28 лифта, 10 детски ски писти, 2 гондоли, които работят през цялата година и 2053 сауни. В момента курортът е N1 във Финландия, а финландската Асоциация на ски инструкторите има 1966 члена. Предимствата на Леви за домакин на Интерски конгрес 2023 са отличната локация на курорта и достъпността на всички съоръжения в рамките на 5 минути. Тук има 230 км писти за ски бягане и повече от 300 оръдия за сняг. В подкрепа на кандидатурата на Леви в Пампорово дойде и дядо Коледа. Леви е един от малкото курорти, които притежават специален сертификат за опазване на околната среда, а пистата за демонстрации на уменията на отборите е в центъра на курорта.

Финландците призоваха ски учителите да дойдат при тях от 26 до 31 март 2023 година, за да се насладят на дълги дни и 13 часа слънчево греене на денонощие. Леви се намира отвъд Полярния кръг, а всяка година тук е първият старт в слалома за Световната купа в алпийските ски. Тук е най-чистият въздух в света, а ски сезонът продължава от октомври до май.

Решението за домакинството ще бъде взето в четвъртък, на общото събрание на Интерски интернешънъл.

Sportal.bg
20 март 2019 | 12:09

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL