SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Биатлонистът Владо Илиев беше посрещнат като национален герой - 23 Март 2019 - 20:27
Световният вицешампион с емоционално завръщане в България

БИАТЛОН. Световният вицешампион в биатлона Владимир Илиев имаше емоционално завръщане на българска земя. Сребърният медалист от индивидуалната дисциплина в Йостерсунд кацна на летище София заедно с екипа на българския отбор и срещна родните фенове рамо до рамо с президента на българската федерация Екатерина Дафовска.

Десетки деца с големи плакати и български знамена посрещнаха героя от Троян под музикално озвучение на гайди. Той донесе първия медал от Световно първенство за България в историята, след като в миналото бе на няколко пъти много близо до подобни огромни постижения.

Редактор: Николай Петров
corner.dir.bg
19:02 | 23 март 2019

Владо Илиев: Никога не бих сменил България с друга държава

Сребърният медалист от Световното първенство по биатлон в Йостерсунд Владимир Илиев се завърна на родна земя след големия си успех в Швеция.

“Щастлив съм, много хубаво посрещане, приятно съм изненадан”, бяха първите думи на Илиев пред репортерите, очакващи го на летището. “Щастлив съм, че съм на родна земя. Доста тежък сезон за мен, но се радвам, че се получи този резултат. Той ми спаси сезона и бъдещето”, сподели още биатлонистът.

“Много тежи медалът. Това е моят живот в последните 15 години. Много щастлив съм, защото някои спортисти нямат късмета да им се случи това.

Винаги могат да станат постоянни тези резултати, макар че в биатлона постоянството е много трудно. Няколко години поред ми се изплъзваше медалът, но такъв е спортът. Един изстрел ме делеше от медала в предишни състезания, но сега се получи”, продължи роденият в Троян състезател.

“Все още имам какво да покажа, имам поне 2-3 години пред мен. Стига да съм здрав и всичко да е наред с финансиране и федерация, доста е вероятно да участвам на Олимпийските игри в Пекин (2022).

Тук съм роден, обичам България и никога не бих я сменил за друга държава”, каза още Илиев.

Sportal.bg
23 март 2019 | 19:24

Краси Анев: Самият аз не знам колко още ще се състезавам

Европейският шампион по биатлон на 20 км Красимир Анев се завърна в София след участието си на Световното първенство в Йостерсунд. “Вижте колко хора сме направили щастливи. Това е най-важното. Най-важното е хората да знаят, че данъците им се харчат не просто за туризъм, а за успехи и реклама на България пред света”, сподели на летище “София” Анев.

“Надявам се след тези успехи все повече деца да зарежат компютрите, както и безцелното стоене по кафетата и във “Фейсбук”, и да започнат да тренират. Ако сме им дали някакъв пример, естествено се радвам. Мисля, че сме.

Не съм казвал, че ще се отказвам. Просто на въпрос на ваши колеги дали ще участвам на следващата Олимпиада, категорично казах, че няма да стигна дотам. Самият аз не знам докога ще продължа с кариерата си, но така ми е по-лесно - да не правя някакви четиригодишни планове.

За тези резултати бяхме готови още преди няколко години, но просто те не идваха”, коментира още Анев на летище “София”.

Sportal.bg
23 март 2019 | 19:48

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL