SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг сноуборд новини : Радослав Янков: Сезонът не мина по най-добрия начин, но сме си извадили поуките - 24 Март 2019 - 10:41

СНОУБОРД ПАРАЛЕЛНИ ДИСЦИПЛИНИ. "Винтерберг бе домакин и на последния ми старт за сезона", коментира след осмото си място в паралелния слалом от финалите на Световната купа по сноуборд Радослав Янков. - "Изключително съм доволен от резултата и осмото место на което успях да се класирам. В началото на състезателния ден в квалификацията резултатите ми бяха по-слаби и заради това на осминафинала трябваше да карам срещу един от най-добрите състезатели за този сезон (Дмитрий Логинов, двукратен световен шампион за 2019-а). Въпреки това с максималното бързо и чисто спускане, което направих успях да го победя, което беше много радостно за мен. Като цяло сеноза не мина по най-желания, очакван и искан начин, но това е спорта. Има върхове, има и спадове. Трябва да се съобразяваме с тях. Да гледаме напред, да си вадим поуките и да надграждаме този опит, които всеки един състезател има. На всички вас благодаря за подкрепата през целия сезон. И както съм казвал "Българите можем".

В генералното класиране на паралелните дисциплини Янков е 21-и. В подреждането на малката купа в паралелния слалом Радослав е 9-и, а за паралелния гигантски слалом е 29-и. Най-предното класиране за българина за Световната купа през сезона е петото място на паралелния слалом в Москва. На Световното първенство в Парк Сити (САЩ) Янков зае престижното седмо място в паралелния слалом и 26-о в паралелния гигантски.

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL