SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Камен Златков взе шампионската титла в слалома - 28 Март 2019 - 16:53

АЛПИЙСКИ СКИ. Камен Златков ("Мотен") спечели титлата в слалома от откритото Държавно първенство на алпийците в Банско. Втори е Алберт Попов ("Мотен"), а трети е Марко Слиевич (Босна и Хелцегоница). Бронзът от българското първенство е за Йоан Тодоров ("Юлен"), който завърши пети. Участие в слалома взе и принц Хубертус фон Хоенлое (Мексико), който е стартирал на 13 световни първенства и 6 Зимни Олимпийски игри.

При жените първа е София Рали (Гърция), пред Петра Вельекович (Сърбия). Силвия Маджарска ("Чамкория") е трета, но взима държавната титла, като най-предно класираната българска състезателка.

Призьорите от слалома и гигантския слалом, проведен в сряда, бяха наградени от Цеко Минев, президент на БФСки, Георги Бобев, визепрезидент на БФСки, Виктор Гичев, директор на стартовете и от Държавното първенство, Георги Главчев "Юлен" и Матиаз Врекл, технически делегат на ФИС на състезанието, и Валентин Стефанов.

Участие взеха 80 състезатели от 19 нации. Всички те се състезаваха по отлично подготвената от екипа на БФСки и домакините от "Юлен" писта "Алберто Томба".

На 29-ти и 30-ти март в Банско ще се проведе и първенството на Мексико в алпийските ски.

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL