SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Зрелищни скокове и атрактивни трикове: Pamporovo FreestyerZ 2019 - 01 Април 2019 - 12:33
Над 120 фрийстайл скиори и сноубордисти премериха сили на Пампорово през уикенда

ФРИЙСТАЙЛ СКИ И СНОУБОРД. От 29 до 31 март в Пампорово се проведе първото издание на събитието „Пампорово Фрийсталърз“, което привлече над 120 участници от цяла България. Арена на зрелищната надпревара бе специално изградения парк за свободни дисциплини „Пампорово Сноу Парк“, който даде възможност на състезателите за изпълнението на всякакви атрактивни трикове.

Трасето бе с дължина от 700 м. с 5 интересни и разнообразни секции – няколко скока, „фън боксове“ и други уреди за пързаляне, а във финалната зона бе разположен първия за България „спайн“, който представлява голяма снежна пирамида, която може да се скача от всички страни.

В трите дни на събитието се проведоха три отделни старта за различните възрастови групи – в петък бяха стартовете за деца до 15 години, в събота за юношите, мъжете и жените, а в неделя за ветераните. Въпреки неблагоприятните условия в първите 2 дни на събитието – силен студен вятър, който заледяваше трасето и забавяше участниците, всички  те демонстрираха много умения и разнообразни атрактивни трикове.

При най-малките участници до 8 години, най-добре се представи едва 7 годишната Радостина Славова, при децата до 11 златните медали взеха Яна Попова и Пламен Колев, а при до 13 годишните Теодора Петкова и Иван Иванов. В най-голямата възрастова група сред децата, тези до 15 години, най-добре се представиха Неда Пенчева при момичетата и Симеон Чакъров при момчетата.

Най-оспорвана бе надпреварата при мъжете ски и мъжете сноуборд, които се бориха за примамлив паричен награден фонд и чифт чисто нови ски Faction. В сноуборда най-добре се представи Петър Гьошарков от клуб „Боропорд“, който успя да впечатли съдиите и да събере над 83 точки. При скиорите първи се класира Боян Йотов от отбора на домакините от „С.К.Пампорово“ с цели 90 точки! При дамите в ските първа се класира Яна Цветкова от Пампорово, а в сноуборда Михаела Иванова от „Мачирски“.

При ветераните в неделния ден, времето най-накрая се оправи, вятъра спря и условията за състезателите бяха най-добри. На място се наблюдаваха най-различни атрактивни и сложни трикове, а най-добре се представиха Емил Баков и Мина Бънкова в сноуборда и Любомир Димитров в ските.

Всички победители получиха много награди предоставени от спонсорите на събитието Пампорово АД, Monster Energy, МСМ Спорт, магазин Drop IN, DoppelHerz, OCB и Tatratea. Организаторите на събитието имат за цел да го превърнат в една добра традиция, която да развиват ежегодно.

прессъобщение
Concept Creative

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL