SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Боровец приема журналисти от 26 медии за Първенството по ски - 04 Април 2019 - 10:26

Боровец ще приеме на 6 април 2019-а година 37 журналисти от 26 медии за държавното първенство по ски. Състезанието за медиите ще се проведе с любезното домакинство на "Бороспорт" АД и хотел "Рила" на писта Ястребец-3 в традиционната дисциплина Гигантски слалом и в три възрастови групи при мъжете и жените. Трасето ще бъде подредено лично от Георги Кочов, изпълнителен директор на "Бороспорт" и голям състезател и национален треньор в алпийските ски от близкото минало. Първенството е за наградите на SLS-Rossignol и Solytron, и с подкрепата на Евроинс.

В деня на състезанието всички журналисти и предстевители на медиите трябва да са в 8,30 ч на начална станция на седалковия лифт "Ястребец Експрес" за кратка техническа конференция и раздаване на номерата. Разглеждането на трасето ще се проведе от 9,00 до 9,45 ч, а стартът на състезанието е точно в 10,00 ч. Награждаването ще се проведе от 12 до 12,30 ч пред хотел "Рила", където след това ще е коктейла за журналисти.

Първият планински курорт на Балканите Боровец се радва на най-успешния си ски сезон досега с 10% ръст в броя на дневните посетители. Боровец зарадва любителите на снежните спортове с нов шест-седалков лифт и отлични условия по пистите.  Ръст има в броя на гостите от всички националности, като българските туристи бележат скок от 6% на база нощувки в курорта. Двойно повече гости се възползваха от картите за многократна употреба този сезон – удобство, което освен че дава 5% намаление от цената на лифт картата, спестява и чакането на касата.

Редица спортни състезания и събития насочени към най-младите скиори се проведоха в курорта като част от дългогодишната инициативата  на Бороспорт за насърчаване на зимния спорт сред най-малките. Успоредно с това и този сезон учениците от Община Самоков караха безплатно по време на всички ваканции и през една седмица във всеки един от зимните месеци.

Безопасността в планината също беше един от приоритетите на курорта този сезон. Любители на свободното каране се включиха в семинари и упражнения  по лавинна безопасност.

Прогнозите в следващите дни обещават мартенски сняг, а сезонът в курорта ще продължи до 7-ми април с намалени цени на всички лифт карти.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL