SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Владимир Илиев: Мога да дам още на биатлона и да подобря резултатите си - 04 Април 2019 - 16:49

БИАТЛОН. Световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев заяви, че може да даде още на спорта и да подобри резултатите си през следващите една-две години. "Мога да дам още на биатлона. Не съм изморен. Мога да подобря резултатите си. За следващите една-две години със сигурност оставам. Надявам се да съм здрав и да покажа това, което показах на световното първенство", каза Илиев.

Биатлонистът и старши треньорът на националния отбор за мъже Николай Захаров бяха наградени съответно за спортист и треньор номер 1 на месец март в анкетата на спортните редакции. Илиев получава тази награда за втори път след февруари 2016 година.

"Благодаря, че ме уважихте. Благодаря на федерацията и на Министерството на спорта за подкрепата през годината и за помощта, за да стигна до този голям успех. Може би той не се очакваше, защото от началото този сезон ми беше доста слаб, но за мен не беше изненадващо", каза Илиев, който взе сребърното отличие в индивидуалната дисциплина на 20 км на шампионата на планетата в Йостерсунд (Швеция). Това е първи медал за България при мъжете на шампионат на планетата и идва 21 години след олимпийската титла на Екатерина Дафовска от Нагано 98.

"Трасето в Йостерсунд ми подхожда, харесва ми като място. Когато има резултати, винаги е добре. Надявам се да имаме още по-добри класирания в бъдеще. Този сезон имах проблеми със стрелбата най-вече заради прекалено голямото ми желание да стрелям с новата пушка. Тренирах прекалено много през лятото. Все още нямаме планове за новия сезон, но имам сили да участвам на всички състезания", добави Илиев.

"Не мога да кажа, че се чувствам по-специален след медала. няма от какво да е така. Много години съм работил. Успехът е един връх на всичко това. Най-вече съм го постигнал заради мотивацията, която имам, тренирал съм, винаги съм гонил целите си", заяви световният вицешампион.

"Той беше готов за този медал още от 2015 година, но все нещо малко не му достигаше. Владимир полага много труд и се раздава за целия отбор", коментира селекционерът на националите Николай Захаров.

България завършва на 11 място в класирането на нации за Световната купа при мъжете и на 19-о място при жените. Президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска заяви, че тепърва очаква отчети за изминалия сезон, след което ще бъде изготвен план за подготовката през лятото и участията на състезания през следващия сезон. "Този резултат на Владимир Илиев не е случаен. Много съм щастлива, че имаме такова постижение", каза Дафовска.

Sportal.bg
04 април 2019 | 16:18

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL