SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Кранец спечели втория гигантски слалом в Банско - 05 Април 2019 - 16:21

АЛПИЙСКИ СКИ. Победителят от гигантския слалом за Световната купа в Заалбах-Хинтерглем (Ав) Жан Кранец (Слвн) спечели днешният втори гигантски слалом от календара на ФИС в Банско. Словенецът спечели с 1:41,57 мин. Втори на 0,90 сек остана победителят от първия гигантски слалом в Банско на 4 април Стефан Хадалин (Слвн), а трети на 1,06 сек Филип Зубчич (Хърв).

Водещият български алпиец Алберт Попов, който бе втори след първия манш, в крайна сметка остана четвърти на 1,36 сек. Камен Златков е 11-и, Константин Стоилов е 15-и, Антон Томов е 16-и, Калин Златков е 17-и, Никола Семерджиев е 19-и, Николай Атанасов е 23-и, а Христо Лафчиев е 24-и. Участие взеха 35 алпийци от 9 държави. Организатор на гигантския слалом е БФски и "Юлен" АД.

Призьорите в двата гигантски слалома бяха наградени от Георги Попов (за първия ден) и Георги Главчев (на снимката за втория ден). Отличните условия в ски зона Банско са причината словенците и хърватите, както и българските национали да останат на подготвителен лагер в Банско.

Пламен Вълков
пресаташе на БФСки

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL