SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Осмият "Байк и рън за Чепън" край Драгоман е тази събота - 16 Април 2019 - 17:33

МАУНТИЙН БАЙК. Навръх Лазаровден, 20 април, край Драгоман ще се проведе осмото издание на една от най-обичаните планински надпревари - "Байк и рън за Чепън", организирана съвместно от магазини "Стената" и Община Драгоман. Официален партньор е Министерство на туризма. Стартът ще бъде даден в 9:30 от министъра на туризма г-жа Ангелкова.

В състезанието за планинско бягане и колоездене с дистанции 21.3 км (полумаратон) и 40 км (маратон) тази година се очаква да стартират над 400 човека - бегачи и колоездачи. Регистрацията за събитието все още продължава на адрес chepan.stenata.com до 18 април включително, а плащането на таксата за участие след 16-ти ще може да се осъществи само в магазини "Стената" на 17-ти и 18-ти април, тъй като онлайн панелът ще бъде вече затворен.

Възможна ще бъде и регистрация на място на цена 50 лв. Вече записалите се могат да вземат стартовите си номера на 16, 17 и 18 април от 10 до 20 ч. от офиса на "Стената". Задължително е да носят попълнена и подписана декларация за освобождаване от отговорност. Записаните състезатели с платена такса за участие, които живеят извън София, ще могат да получат стартовия си номер на място преди състезанието от 8 ч. до 9 ч. в Драгоман.

Важна стъпка тази година е политиката за редуциране на пластмасовото потребление с грижа за минимизиране на човешкия отпечатък и опазване на природата. Традиционното пътуване с вагон на БДЖ, в който участниците ще могат удобно да превозят велосипедите си до самия старт ще бъде от Централна гара София с влак КПВ10202 със стартов час 07:40, а връщането към София - от 17:45 с влак МБВ7991. Както всяка година, децата заемат сериозно място в състезателната програма.

Тазгодишният "Мини Байк и рън за Чепън" ще се проведе в парньорство със сдружение "Велоеволюция" и щ започне в 10:45. Осмото издание на състезанието "Байк и рън за Чепън" е навръх Лазаровден - по случай празника Община Драгоман е подготвила за състезателите и гостите на града поредица от активности: още с откриването на събитието присъстващите ще могат да се насладят на лазаруване и други народни танци, забавна програма, включваща танци от НЧ "Мелдия" и рок група "Мелди".

Тази година в събитието ще се включи спортната кампания Aces Bulgaria, която ще участва с мажоретния състав "Wonders" и зумба на открито. Златното момиче на художествената гимнастика Ренета Камберова ще притаи дъха на зрителите с технични и красиви демонстрации. За най-любознателните ще има и екскурзии до Неделишкия манастир и връх Чепън.

Sportal.bg
16 април 2019 | 11:40

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL