SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Red Bull Ragnarok: Стотици хвърчила изпълниха Норвегия по време на най-трудната сноукайт надпревара - 16 Април 2019 - 17:55

СНОУКАЙТ. 250 състезатели от 30 различни държави изпълниха с цвят и спортен хъс норвежкото плато Хардангервида по време на най-трудната сноукайт надпревара, позната като Red Bull Ragnarok. Тя се проведе от 4 до 7 април, а скандинавската държава беше неин домакин за 10-и път.


photo © Ydwer van der Heide / Red Bull

Счита се, че Red Bull Ragnarok е най-трудното състезание от този тип, тъй като участниците в него се изправят пред непрекъснато променящи се метеорологични условия и трасе с пет обиколки - всяка една от тях с дължина от 21 км. За да преодолеят тази дистанция, те разполагат с 5 часа.

 
photo © Ydwer van der Heide / Red Bull

Едва 13 от всички 250 състезатели успяха да завършат Red Bull Ragnarok 2019. Най-бързо време регистрира германецът Феликс Керстен, който финишира за 3 часа и 10 минути.


photo © Mats Grimsæth / Red Bull

Победител при дамите скиори стана Стеф Бридж от Великобритания, която също успя да се справи с всички обиколки - за 4 часа и 45 минути.


photo © Mats Grimsæth / Red Bull

При мъжете сноубордисти най-добро време регистрира 19-годишният швейцарец Брус Кеслер - 3 часа и 23 минути. При дамите най-бърза беше Ая Литваса от Латвия. Тя завърши надпреварата с 3 пълни обиколки, бидейки много близо до затваряне и на четвъртата.


photo © Ydwer van der Heide / Red Bull

Името Ragnarok идва от скандинавската митология и символизира финалната битка между доброто и злото.

Red Bull България
16 април 2019 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL