SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Дизела се завърна в световните скайрънинг серии с 5-то място в Япония - 22 Април 2019 - 17:24

СКАЙРЪН. Планинският бегач и дългогодишен ориентировач Кирил Николов - Дизела се завърна на световната сцена по скайрънинг с чудесен резултат. Българинът се класира на 5-о място на старта на световната купа по скайрънинг в Япония, а състезанието събра някои от най-добрите атлети в "бягането в небесата" на планетата.

"Добър старт за мен в тазгодишната световна купа по скайрънинг и 5-то място. Преди състезанието нямах никаква идея в каква форма съм, след контузията миналата година и всичките ски през зимата. Но изглежда, че нещата вървят в посоката, която искам", написа Николов в социалните мрежи.

През миналия сезон Дизела премина през трудни моменти, след като претърпя тежка контузия в областта на адукторите. Тази травма на практика не му позволи да се състезава на познатото ниво и да достигне силните резултати от 2017 година, когато се класира на трето място в генералното класиране по скайрънинг за сезона.

Победител при мъжете в първия старт за световната купа стана представителят на домакините Руй Уеда с време 2 часа, 1 минута и 42 секунди. Въпреки дългото и тежко трасе, драма не липсваше, като японецът трябваше да се бори за победата до последните метри в компанията на Ориол Кардона от Испания, който завърши на само девет секунди. Трети се нареди Джонатан Албън от Великобритания, който също устиска с водачите почти до самия финал, оставайки на 22 секунди от шампиона. Кирил Николов пък се прибра на финала с 4:40 мин. изоставане от Уеда.

При жените италианката Елина Деско грабна победата с време 2:27:46 часа, отваряйки разлика от 41 секунди пред втората Меган Кимел. Място на подиума намери и още един представител на домакините - Такако Такамура с резултат 2:28:56 мин. В топ 10 при жените място намериха цели пет представителки от Испания, но никоя от тях е успя да се добере до медалите, като най-предното класиране (4 място) бе за Шейла Авилес.

Япония прие за пръв път кръг от световната купа по скайрънинг, а надпреварата предложи тежки условия за бягане, тъй като трасето бе покрито от сняг. Следващото състезание по скайрънинг, в което Кирил Николов ще вземе участие, е на 19 май във Франция.

Sportlive.bg
21 Април 2019 09:15

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL