SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Биатлонистът Владимир Илиев финишира 6-ти на маратона в Пловдив - 07 Май 2019 - 15:38
Получи се добра тренировка, сподели световният вицешампион пред БЛИЦ СПОРТ

МАРАТОН. Донеслият първи медал за България от световно първенство по биатлон Владимир Илиев реши да се пробва на маратона в Пловдив, където също записа престижно класиране. В полумаратонската дистанция (21 км), в конкуренцията на близо 500 участници, голяма част от които лекоатлети, звездата от Троян зае шестото място. Илиев пресече финала за 1:08:25 ч., изоставайки с 2:09 минути след победителя Иво Балабанов, национал в дългите бягания, чийто резултат (1:06:16) е най-силният в четирите издания на маратона в Пловдив. Втори се нареди Йоло Николов (на 6 секунди зад победителя, на когото е треньор), а трети - мароканецът Абида Езамзами.

"Получи се добра тренировка, доволен съм", коментира Владо Илиев пред БЛИЦ СПОРТ след финала.

За опитния ни биатлонист това не е първи случай, в който той стартира в лекоатлетическа надпревара. Илиев има участия и в състезания по планинско бягане, като по този начин поддържа форма.

Кениецът Еванс Тануй спечели четвъртото издание на маратона в Пловдив. С време от 2 часа, 24 минути и 27 секунди Тануй остана само на 19 секунди от рекорда на състезанието, поставен през 2017 година от Ахмед Насеф.

На 7 секунди зад победителя завърши мароканецът Юсеф Сбаай, а третото място с резултат 2:26:13 часа остана за Юзейир Сьоймелез (Турция). Кениецът Моузес Кибире завърши четвърти с резултат от 2:27:26 часа, а от българите най-напред финишира Пламен Андонов, който е пети с 2:52:08 часа. На шесто място остана Димитър Маринов с 2:53:07 ч.

Първа при жените и седма в общото класиране финишира кенийката Хелън Кимутай с 2:54:19 часа.

тора при дамите е сънародничката й Емили Черуйот с 3:12:24 часа, а трета е Таня Димитрова - 3:17:21 ч.

При дамите на полумаратона (21 км) победата е за опитната Моника Филипова, която направи страхотно бягане и постигна резултат от 1 час, 22 минути и 1 секунда. Изключително силно се представи и Радостина Балова, която покрай абитуриентския си бал реши да бяга в Пловдив, записвайки второ място с време 1:24:15 ч. Трета завърши Елена Василева - на 3:32 минути зад Моника Филипова.

Призьорите в маратонската и полумаратонската дистанции бяха наградени с чекове от организаторите от Сдружение "Маратон Пловдив" начело с Костадин Ганев и Mилена Ален. И тази година събитието протече при отлична организация, а всеки финиширал получи медал за спомен - почти 1000 участника.

ПЛАМЕН СЛАВОВ
БЛИЦ СПОРТ
7 Май 2019 14:13

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL