SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Тетевен беше домакин на Националния шампионат по планинско бягане - 09 Май 2019 - 15:54
Кирил Николов - Дизела е шампион при мъжете, а Маринела Нинева при жените

ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ. Над 80 атлети от 31 спортни клуба се впуснаха в надпреварата за първото място на Националния шампионат по планинско бягане, който се проведе в Тетевен. Събитието бе организирано от Българска федерация по лека атлетика със съдействието на СК "Шампион" - Тетевен и подкрепата на Общината в планинския град.

Кметът д-р Мадлена Бояджиева даде старт на състезанието, в което се съревноваваха девойки и младежи под 20 години по дистанция от 5 км и жени и мъже над 20 години по дистанция от 10 км. Трасето тръгваше от централната градска част и преминаваше през пресечена местност до връх Острич в покрайнините на село Бабинци.

Победителите бяха наградени от д-р Бояджиева и зам.-кмета Свилен Русинов на площад Сава Младенов. На тържествената церемония присъстваха още Димитър Кисьов, организатор на събитията по планинско бягане към БФЛА и Младен Милев, председател на СК "Шампион" - Тетевен.

При девойките до 20 г. шампион стана Наталия Кременска, докато при младежите се отличи Валентин Вълканов. Кирил Николов - Дизела отново показа класа при мъжете, като не остави шанс на конкуренцията да докосне върха, а Маринела Нинева се окичи със златото при жените.

Националния шампионат на България по планинско бягане бе и квалификация за Балканското първенство, което ще се проведе в съседна Румъния.

Росица Христова
24chasa.bg
09.05.2019 14:30

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL