SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Екстремното надбягване по морените на Витоша се завръща през юни - 29 Май 2019 - 09:43

За втора поредна година българският състезател в планинското бягане Кирил Николов-Дизела ще предизвика любителите на екстремния спорт с надбягване по морените на Витоша. Събитието ще се проведе на 8 юни от 10.00 часа в местността "Златните мостове".

В състезанието могат да участват само пълнолетни лица. Регистрацията струва 30 лева, като тя включва застраховка, тениска и състезателен номер с вграден чип за измерване на времето. Формата е отворена до записването на 300 желаещи.

Състезанието е с масов старт по трасе с дължина 700 м, като ще бъдат сформирани квалификационни потоци от по 30 души. Участниците нямат право да получават външна помощ.

"Предизвикателството е за всички физически активни хора със страст към бягането, постиженията и желание да изпитат духа и тялото си, тичайки по каменната река, образувана преди 5 милиона години", обявиха от "Ред бул".

Организаторите поясниха, че не носят отговорност при контузии и инциденти. Медицински екип ще следи състоянието на състезателите.

Изискванията за задължителна екипировка включват носенето на маратонки или обувки с грайфер, които да отговарят на метеорологичните условия. Организаторите препоръчват използването на каска.

08:05, 29 май 2019

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL