SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Равногор Scorelauf Trail Run 2019 - 03 Юни 2019 - 16:52

ТРЕЙЛ БЯГАНЕ. Първото издание на Ravnogor Scorelauf Trail се проведе на 2-ри юни 2019 г в района на родопското село Равногор, описвано като "земен Рай на ръба на Родопите". Участниците в надпреварата можеха да избират три дистанции - 8км (370 D+), 18км (820m D+) и 40км (1500m D+). Какво обаче е необикновеното в това трейл състезание, правещо го уникално за България? Всяка от дистанциите  на Ravnogor Scorelauf Trail се състои от различен брой маркирани етапи (един етап за 8К, три за 18К и пет за 40К), като всеки участник сам избира в каква последователност да ги премине. Всеки отделен етап достига до различна крайна точка около с. Равногор (Бекови скали / вр. Света Неделя / Червената скала / Голия връх / Гарванови скали) и е различен от другите по трудност, дължина и тип на терена. Старт/финалът е в центъра на с. Равногор. Целта на формата е участниците да направят своето перфектно бягане, като заложат на силните си страни в трейл бягането и изберат най-ефективната за техните възможности последователност.

Безапелационен победител в най-дългата 40км дистанция стана Кирил Николов - Дизела със сумарно време 3:21:51 ч., а на почетната стълбичка при мъжете се качиха още Борис Чакалов (4:31:59ч) и Атанас Карайванов (4:33:08ч). При жените победителка е Антония Григорова с време 4:01:21ч., което на практика е второ време в общото класиране! В трите дистанции участваха 67 мъже и 32 жени, от които в 40К бягаха съответно 15 мъже и 4 жени.

"Скорелауф състезание или сам да избереш последователността на маршрутите предоставени от организаторите, които в случая бяха 5 на брой.
Моята "тактика" беше да ги пробягам според дължината им, като започна от най-дългия. Финалният бе еднакъв за всички. Получи се интересно състезание, а от 40 километровата дистанция ме победи Kiril Nikolov - Disl или 1-во място при жените.Поздравления за хубавото състезание и организацията!", написа в личния си Фейсбук профил победителката при дамите на 40км Антония Григорова.

Пълните резултати тук:

https://www.facebook.com/ravnogor.scorelauf.trail.run

https://ravnogortrail.com/

фотография: Mitakis Fotos; Dimitar Dimitrov

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL