SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Най-добрите скиорки на планетата идват в Банско през януари догодина - 04 Юни 2019 - 19:05

АЛПИЙСКИ СКИ. Банско отново ще приеме най-добрите в алпийските ски. След като през изминалата зима в пиринския курорт топ състезателите при мъжете се впуснаха в решителни битки за Световната купа, идния сезон под връх Тодорка ще пристигнат дамите от Белия керван. Това стана ясно, след като техническият комитет на Международната ски федерация (ФИС) утвърди календара за предстоящия сезон.

По традиция Банско посреща състезанията в края на февруари, но този път българската спирка е изместена за януари, когато са най-престижните стартове. Скоростните дисциплини по пистата „Марк Жирардели“ заменят класиката в Кортина д’Ампецо, тъй като италианският курорт ще е домакин на финалите на Световната купа през март.

Стартовете в Пирин ще са спускане на 25-и и супер-г на 26-и. Най-добрите скиорки в света пък ще дойдат у нас за пръв път след 2015-а.

Иначе официалното откриване на сезона е на 26-27 октомври с традиционните гигантски слаломи за жени и мъже в Зьолден (Австрия). Любопитно е, че по-широко ще бъде представена алпийската комбинацията – 4 от 43 дамски и 3 от 46 мъжки старта. За първи път ще има и състезание в Китай – скоростни дисциплини за мъже в Янкин.

Trud.bg
04.06.2019 • 17:47

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL