SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Ще видим ли Анна Файт отново на подиума в Банско догодина? - 05 Юни 2019 - 16:54
Австрийката се надява на ново успешно завръщане в Световната купа по ски

АЛПИЙСКИ СКИ. Трикратната световна шампионка по ски-алпийски дисциплини Ана Файт (Австрия) се надява да направи ново успешно завръщане на пистата след третата сериозна контузия на коляното. 29-годишната Файт скъса кръстни връзки на дясното си коляно по време на тренировка през януари и се подложи на операция. Тя вече беше претърпявала хирургическа интервенция на същото коляно през 2015 година.


Анна Файт (тогава с моминското си име Фенингер) тотално доминира и заслужено триумфира в двата старта за Световната купа по ски в Банско през 2015 г. (алпийска комбинация и супер-Г), които са последните при дамите от този най-висок ранг в пиринския топ курорт до момента. След известно прекъсване, през февруари 2019 г. Банско отново посрещна най-добрите скиори на планетата със супер-Г и комбинация за Световната купа при мъжете.


Догодина Банско ще бъде домакин на два старта от ФИС Световната купа по ски за жени - спускане на 25-ти януари и супер-Г на 26 януари 2020 г., в които, надаваме се, отново ще видим и изключителната Анна Файт

"Виждането и желанието ми на този етап е да се завърна сред най-добрите в две от дисциплините", коментира тя.

Файт няма да бърза със завръщането в състезанията, като почти сигурно няма да участва в първите стартове от сезон 2019/2020 на родна земя в Зьолден през октомври. Специалистката в гигантския и в супергигантския слалом е една от най-успешните австрийски алпийки в последните години.

Тя спечели два пъти големия Кристален глобус в Световната купа през 2014 и 2015 година, три златни медала от световни първенства, олимпийска титла в супергигантския слалом от Сочи 2014, както и сребърни медали от гигантския слалом в Сочи 2014 и от супергигантския слалом в Пьончан 2018.

Sportal.bg
05 юни 2019 | 15:01

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL