SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Аматьорско ски състезание за деца организират на Пършевица във Врачанския Балкан - 10 Февруари 2020 - 15:09

ПОКАНА ЗА ДЕТСКО СКИ СЪСТЕЗАНИЕ. На 23-ти февруари 2020 г. (неделя) ще се проведе детско ски състезание за купа “Пършевица“, съобщават инициаторите от ски център Пършевица. В него ще могат да участват деца, разделени в две възрастови групи:

I група - до 7 (навършени години) момчета
I група - до 7 (навършени години) момичета
II група - от 7+ до 10 (навършени години) момчета
II група - от 7+ до 10 (навършени години) момичета

Състезанието ще се проведе в един манш - гигантски слалом.

Записвания за участие и раздаване на номера - в деня на състезанието - 23.02.2020 г., до 10:00 часа на голямата писта на Пършевица.

Ще има награди, медали и купи за победителите !!!

Благодарение на обилния нов сняг от над 80 см, големият влек на Пършевица заработи този уикенд, 8-9 февруари 2020 г. Прекрасното слънчево време, добре подготвената ски писта и дебелата снежна покривка донесоха приятни емоции за десетките деца и техните родители от врачанския регион, които решиха да се качат през уикенда до Пършевица и да се насладят на снега и на спортуването на открито.

Пършевица е малък ски курорт разположен във Врачанския Балкан, който е част от Западна Стара планина. Намира се на 25 километра от китния планински град Враца и прохода Вратцата, който е отправна точка към хижа Пършевица, пещерата Леденика и водопада Скакля.

Целият район предлага отлични условия за ски, планинарство, парапланеризъм. Пистите са добре поддържани и са подходящи за начинаещи и скиори на средно ниво. Те са на 1300 метра надморска височина и са съоражени с два ски влека. Ски влек "TATRAPOMA" - тип паничка с дължина 1100 м и капацитет 300 човека на час и детски ски влек с дължина 200 метра.

За допълнителна информация за състезанието и актуалните условия на Пършевица следете SKI.BG и Фейсбук групата СКИ ЦЕНТЪР ПЪРШЕВИЦА > https://www.facebook.com/groups/106345079394700/

За актуалните снимки от ски център "Пършевица" от този уикенд благодарим на Manol Nikolov

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL