SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Отново "Зимно предизвикателство" на ледената пързалка Юнак - 14 Февруари 2020 - 18:46

ЗИМНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО. На 22 февруари 2020 г. (събота) от 12:00 до 18:00ч. Българска федерация Спорт за всички - БФСВ и Стадион "Юнак" отново ще организират “Зимно предизвикателство”. Всички желаещи да се включат в този изключителен празник, са добре дошли на ледената пързалка на стадион "Юнак". Входът и кънките ще са безплатни по време на събитието!

"Зимното предизвикателство" се провежда всяка година от 1994 г. през месеците февруари и март. В последните години проявята се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни.

Първи вариант: В планината

Зимното предизвикателство включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи. Включват се различни спортни дисциплини от зимните спортове, съобразени с различните възрасти и различната степен на подготовка на участниците – дълго бягане, два различни по трудност слалома, сноуборд – слалом и халфпайп, конкурс за снежни фигури, викторина. Проявата е открита за всички желаещи, но участват предимно деца, ученици, студенти и работещи.

Втори вариант: На откритите ледени пързалки

Организират се спортни надпревари на ледените пързалки в цялата страна. Проявата включва разнообразни състезания, шоу програми и демонстрации на зимни спортове и т.н. Надпреварите нямат състезателен елемент и нагладният фонд се разпределя чрез богата томбола в края на празника.

Програмата цели широко популяризиране на здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове и туризъм в планината и привличане на все повече хора на различна възраст и различен социален статус за системни занимания с физическа активност през зимата.

Организатори са Министерството на младежта и спорта и Българска асоциация „Спорт за всички“.

Ледената пързалка на Стадион Юнак е собственост на Министерството на младежта и спорта и за втора поредна година предлага прекрасна възможност за каране на кънки на лед за деца и големи срещу заплащане през зимните месеци. Освен пързалката, за онези, които нямат собствена екипировка, има осигурен гардероб за екипировка под наем с нови и качествени кънки за лед от всички размери - от съвсем малки детски до такива за най-големите. Съоръжението със замразителната инсталация беше закупено миналата година от Министерството специално за Световното първенство по шорттрек, което се състоя в столичната зала Арена Армеец. За разлика от миналата година, в началото на тази зима на игрището на Стадион Юнак ледената пързалка беше изградена в целия й размер, с което насладата стана пълна за мнозината желаещи да покарат кънки на лед под открито небе в самия център на София. Стадион Юнак се намира на територията на Борисовата градина, в парка между Метростанция "Стадион Васил Левски" и самия Национален стадион "Васил Левски".

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL