SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Бизнесът под карантина: Меню за пикник на Копривките, с онлайн поръчка - 08 Май 2020 - 17:13

COVID-19. "В началото беше почивка, после стана сериозно, а към днешна дата е много тежко". Така предприемачът Димитър Николов, който стопанисва ски пистата на Копривките и заведението край съоръжението, коментира пред ПловдивПрес състоянието на малкия и среден бизнес в условията на двумесечна карантина.


Димитър Николов, снимка: ПловдивПрес

"Принудихме се да съкратим служители, не че не искахме да ги задържим, но нямахме избор", обяснява Николов.

Няма как да се възползва от добилата спорна слава схема 60/40, нито от друга някаква мярка, която управляващите прокламираха в извънредното положение. Николов е пределно откровен за мерките на правителството:

"Те не ме касаят по никакъв начин. Нямаме много голям избор как да реагираме в такава ситуация, затворихме заведението, съкратихме хората в хранителния блок, а част от екипа пратихме в неплатен отпуск", обяснява Димитър Николов.

Той признава, че не е успял досега да се преориентира както други негови колеги да предоставя храна за вкъщи.

"Това физически нямаше как да стане, след като планината беше затворена, нито клиентът може да стигне до нас, нито ние можем да стигнем до него", допълва Николов.


Съгласно изискванията масите са разположени на открито на над 1,5 метра разтояние

Все пак Димитър Николов е успял да намери ниша в трудната ситуация, а неговата услуга, с която се надява да рестартира бизнеса си се нарича „Храна за пикник“.

"Имаме готовност и го пускаме", обяснява той. - "На практика схемата е същата като за доставка на храна, но в планински условия".

Той вече е отредил специална рубрика в сайта skikoprivki.com или в страницата му във Фейсбук, чрез която всеки клиент може да си поръча храна за излета.

"Откакто КПП-ата паднаха няма пречка още от Пловдив да си поръчате храна от електронното меню, а като дойдете тук, тя ще ви чака опакована и готова. Освен това вече може да работи и самото заведение, извадили сме масите на открито и спазваме всички мерки за безопасност в извънредното положение", обяснява Димитър Николов.

Интервюто с Димитър Николов е взето преди няколко дни, малко преди да паднат КПП-тата.

ПловдивПрес
plovdiv-press.bg

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL