SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Извадиха кръговете в САЩ от календара на алпийските ски - 21 Август 2020 - 17:31

АЛПИЙСКИ СКИ. Международната ски федерация (ФИС) реши да пропусне традиционните северноамерикански състезания през следващия сезон и причина за това е продължаваща пандемия от коронавирус.

Дамската световна купа няма да гостува на Килингтън, Вермонт, Лейк Люис и Албърта, а мъжете няма да карат в Бийвър Крийк, Колорадо и отново Лейк Люис. Вместо това, двете световни купи ще останат в Европа в този период, който традиционно започва в края на ноември.

Очаква се северноамериканските стартове да се върнат в календара през есента на 2021 година, уточнява ФИС.

Решенията бяха взети след среща на най-високо ниво между представители на федерацията, местните ръководни органи и организаторите в Канада и САЩ. ФИС обаче възнамерява да изкара пълен календар в двете световни купи и в същото време ще гарантира безопасността на състезателите.

Календарът би трябвало да бъде одобрен в края на септември и ще добавя два кръга във Вал Д'Изер за мъжете. Гигантският слалом ще бъде отложен с една седмица за 5-6 декември, а допълнителните спускане и супер-г ще останат за 12-13 декември. При дамите пък спускането ще бъде включено в традиционния уикенд в Санкт Мориц на 5-7 декември, а Крушевел ще приеме две състезания по-късно през месеца.

"За нас северноамериканските кръгове винаги са били особено специални и сме разочаровани, че няма как да им намерим място в тазгодишния календар на алпийските ски. Но ако има нещо положително в случая, то е отличната съвместна работа на всички участници в световната купа на ФИС и желанието им да направим пълен сезон", каза генералният секретар на федерацията Сара Люис. /БТА

Агенция Монитор
17:17 21 Август 2020

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL