SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Петър Иванов и Валентина Лилова са победители в Red Bull Moreni Challenge 2020 - 21 Септември 2020 - 16:27

RED BULL MORENI CHALLENGE В събота завърши третото поредно издание на Red Bull Moreni Challenge. Валентина Лилова остави съперничките си назад, като измина 600-метровото трасе за 09:42мин. След нея останаха Елена Димитрова с 10:27мин. и Каролина Калибацева с 10:40мин. При мъжете шампион стана фаворитът в класацията при кфалификации Петър Иванов с 05:29мин. Борбата за място на почетната стълбичка беше оспорвана, като Камен Недков и Антони Диков се наредиха на 2-ро и трето място с времена 05:57мин. и 06:04мин.

От 85 участника, пробягали трасето между 3-ти август и 13-ти септември, само най-бързите 25 мъже и 15 жени се класираха за финала на 19-ти септември.

Шампионите в Red Bull Moreni Challenge 2020 ще имат възможността да участват в най-стръмното и екстремно uphill бягане през 2021 година - Red Bull 400 в Словения.

Партньорите на събитието Basecamp Shop се погрижиха най-бързите мъж и жена да бъдат подходящо екипирани с маратонки за планинско бягане Scarpa, а Pulse Fitness and Spa предоставиха безплатни карти за фитнес за всички на почетната стълбичка, за да не губят форма през цялата година.

За трета поредна година водещ на събитието беше Деян Славчев - Део.

Екстремната група фотографи, видеографи и дрон пилоти от KAMAK Films заснеха събитието, за да може тези, които не успяха да дойдат на място, да получат въможно най-подробна репрезентация на състезанието.

прессъобщение
Red Bull Bulgaria
photo © Ivaylo Donchev / Red Bull

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL