SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Лара Гут-Берами спечели трудния супер-Г в Санкт Антон - 10 Януари 2021 - 14:37

АЛПИЙСКИ СКИ. Бившата носителка на големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски дисциплини Лара Гут-Берами (Швейцария) спечели втория за сезона при дамите супергигантски слалом, който се проведе в Санкт Антон (Австрия).

Швейцарката слезе по изключително сложното трасе за 1:17.82, с което завърши на 0.16 пред Марта Басино (Италия), а трета на 0.20 остана носителката на малкия глобус в дисциплината за миналия сезона Корин Зутер (Швейцария). Победителката в първото Супер-Г за сезона Естер Ледецка (Чехия) днес се класира шеста с пасив от 1.33 след като допусна много сериозна грешка в средата на трасето.

Самото то бе много трудно и доказателство затова и високият брой състезателки, които не успяха да стигнат успешно до финала. От записаните за участие 54 състезателки , цели 20, 2 от които не стартирали, не завършиха своето спускане. Сред тях попаднаха и някои от най-големите имена в тура, включително и победителката от вчерашното спускане в австрийския зимен център София Годжа (Италия), чието участие днес продължи едва няколко секунди.

След днешното второ от общо осем състезания в дисциплината Супер-Г през сезона, лидер в класирането за малкия кристален глобус със 145 точки е Гут-Берами, която е следвана от Ледецка и Зутер, които имат по 140 пункта. В генералното класиране Петра Влъхова (Словакия), която днес завърши 19-та след много сериозна грешка в средата на трасето, остава водачка с актив от 649 точки и преднина от 119 пред осмата от днес Мишел Гизин (Швейцария) докато трета на 226 пункта зад словачката е Басино.

Програмата на Световната купа при дамите продължава във вторник, когато ще се проведе нощният слалом във Флахау (Австрия), който е с начален час 19:00 българско време. Следващият супергигантски слалом е предвиден за 24 януари в Кран Монтана (Швейцария).

Sportal.bg
10 януари 2021 | 14:26

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL